MAINOS

Lainavertailun hyödyt

MAINOS -

Lainan ottaminen kuuluu monen ihmisen elämään arkisena osana. Samalla tavalla, kuin vaikkapa säästäminen tai pienimuotoinen sijoittaminen. Enää vuosikausiin ei ole rahaa lainatessa tarvinnut varata erillistä aikaa pankista tai rahoituslaitoksesta, joissa sitten pyrkiä vakuuttamaan virkailijat siitä, että laina kannattaa antaa ja vieläpä lainanhakijan toivomilla ehdoilla. Tämän jälkeen lainanhakija joutui vielä mahdollisesti odottamaan lainapäätöstä useampia päiviä, ellei viikkoja. Nykyään lainan hakeminen tehdään enenevässä määrin internetin välityksellä. Toki perinteinen tapa pankistakin on vielä yleinen, erityisesti suurempien lainojen, kuten asuntolainojen kohdalla.

Lainanhaku netistä tapahtuu hakemuksen täyttämisellä ja lainatarjouksen vastaanottamisella. Luonnollisesti nykyäänkin lainan hakemisessa on ehtoja, alaikäisille ei lainaa myönnetä missään tilanteessa ja mikäli lainanhakijalla on maksuhäiriömerkintä, on lainan saaminen äärimmäisen vaikeaa. Samoin säännöllisten tulojen puute kaataa ainakin suuremmat lainahaaveet.

Lainavertailupalvelut auttavat valinnan tekemisessä

Tarjolla olevia lainapalveluita on nykyään jo useita kymmeniä. Tämä tarkoittaa sitä, että parhaan valinnan tekeminen ei ole helppoa. Jokaisen läpikäyminen vie todella paljon aikaa, jopa siinä määrin, että ensimmäiset tarjoukset saattavat ehtiä vanhenemaan, ennen kuin kaikki vaihtoehdot on käyty läpi. Tähän on onneksi erittäin paljon aikaa säästävä ratkaisu, nimittäin lainavertailupalvelut.

Lainavertailupalvelut, kuten Omalaina.fi, auttavat tässä tehtävässä huomattavissa määrin, sillä ne tekevät lainavertailun kuluttajan puolesta. Hakemus voidaan täyttää suoraa palvelussa ja käyttäjä saa välittömästi arvion lainan tärkeimmistä ehdoista. Kun hakemus on täytetty ja lähetetty, alkaa kilpailutus, jolloin palvelu hakee tarjouksen useammalta lainanantajalta. Näistä lainojen kilpailuttaja voi valita parhaan tarjouksen.

Toisin kuin tuotteiden hintavertailu, lainojen vertailu ei ole kaikille tuttua. Asiaan perehtymätön saattaa luulla, että eri lainapalveluiden ehdoissa ei ole suuren suuria eroja. Todellisuudessa erot voivat olla suuria ja lainavertailun tehnyt huomaa konkreettisesti, kuinka paljon hän säästi kilpailuttamalla lainatarjoukset. Kulujen ero saattaa olla jopa 100 %, mikä lainasta riippuen tarkoittaa satoja tai jopa tuhansia euroja. Luonnollisesti lainaa hakiessa on muitakin tärkeitä asioita, kuin kokonaiskulut. Erittäin tärkeää on, että maksettava kuukausittainen erä ei koidu taloudelle liian raskaaksi ja henkilöstä riippuen myös joustavat mahdollisuudet maksuvapaisiin tai lyhennysvapaisiin kuukausiin tietyin aikavälein voivat olla tärkeitä.

Lainavertailupalveluita tarjoavat sivustot antavat myös paljon muuta tietoa aiheeseen liittyen. Niillä selitetään juurta jaksaen erilaisia lainaamiseen liittyviä termejä ja Usein kysyttyjen kysymysten -osio on yleensä niin kattava, että jo pelkästään sen läpikäyminen auttaa aiheen ymmärtämisessä.

Lainojen vertaileminen lainavertailupalvelua apuna käyttäen on nopeaa, vaivatonta ja vie vain muutaman minuutin. On tärkeää huomata, että täyttämällä lainahakemuksen, ei vielä sitoudu vastaanottamaan lainaa. Lainapäätös tehdään vasta hyväksymällä joku saaduista lainatarjouksista. Nopeimmillaan lainatut rahat ovatkin tilillä jo saman päivän aikana siitä, kun ensi kertaa lainavertailupalvelun avasi.