MAINOS

Selvitimme yleisimmät vakuudettoman lainan käyttökohteet

MAINOS - Sortter -

Vakuudetonta lainaa haetaan keskimäärin noin 12 135 euroa vuonna 2021. Tiedätkö, mitkä ovat sen yleisimmät käyttökohteet? 

Kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin tekemän selvityksen mukaan vakuudettomien lainojen ja kulutusluottojen lainasummat vaihtelevat kaupungeittain. Keskimääräinen Sortterin kautta kilpailutettu lainasumma oli suuruudeltaan noin 12 135 euroa vuonna 2021.

Selvityksessä ilmeni, että vakuudettomien lainojen yleisimmät käyttökohteet ovat remontointi, auton hankinta ja lainojen yhdistäminen.

Lisäksi suomalaiset käyttävät vakuudetonta lainaa erityisesti häiden ja harrastusten rahoittamiseen sekä asumisen eri kustannuksiin.

Vakuudeton laina sopii lähes mihin tahansa käyttötarkoitukseen, aina 60 000 euroon saakka.

Vakuudeton laina auttaa remontin rahoittamisessa

Sortterin tilastojen mukaan remonttilainaa haetaan keskimäärin noin 8 000–10 000 euroa. Summalla rahoitetaan sekä materiaalihankintoja että itse työn osuutta.

Oli suunnitelmissasi siis iso tai pieni remontti, vakuudeton laina mahdollistaa korjaustyöt niin kotona kuin vapaa-ajan asunnossa. 

Ennen rahoituksen hakemista kannattaa kuitenkin laatia budjetti ja tehdä tarkat suunnitelmat esimerkiksi käytettävien materiaalien osalta.   

  • Kylpyhuoneremontin voi toteuttaa halvimmillaan noin 10 000 eurolla. Hinta luonnollisesti vaihtelee huoneen koon, remontin laajuuden sekä valittavien kalusteiden ja materiaalien mukaan. Materiaaleista ei kuitenkaan kannata tinkiä, sillä ne takaavat kestävämmän ja siten myös ekologisemman lopputuloksen.

  • Keittiöremontti maksaa keskimäärin 7 000–15 000 euroa. Säästöjä voi etsiä ostamalla osan kalusteista käytettynä. Vastuullinen remontoija suosii ekologisia materiaaleja, kuten korkkia, suomalaista graniittia ja biokomposiittia. Maaliksi sopii esimerkiksi luonnonmukainen kalkkimaali.

Remonttilainan sijasta voit hakea myös pienempää sisustuslainaa, jolla toteutat vaikkapa kevyen pintaremontin asuntosi huoltoa varten. Sisustuslainaa voi hakea erilaisiin korjaus- ja muutostöihin aina 1 000 eurosta lähtien.

Autolaina sopii uuden tai käytetyn auton ostamiseen

Tiesitkö, että 1.10.2021 jälkeen ensirekisteröidyistä täyssähköautoista ei tarvitse maksaa lainkaan autoveroa?

Auto- ja ajoneuvoverolakiin tehtyjen muutosten tarkoituksena on edistää autokannan uusiutumista ja nopeuttaa energiatehokkaamman ajoneuvotekniikan yleistymistä.

Olipa valintasi sitten poltto- tai sähkömoottorilla toimiva ajoneuvo, on sen hankinnassa tärkeää pohtia eri rahoitusvaihtoehtoja. Voit nimittäin hankkia autorahoituksen myös kulutusluottona, jolloin auto siirtyy nimiisi heti, etkä tarvitse lainalle lainkaan vakuuksia. 

Autolainan lyhennys tapahtuu kätevästi tasaerissä. Tällöin sinun ei tarvitse huolehtia autorahoituksen viimeisestä maksuerästä, eli jäännöserästä, joka voi olla jopa tuhansien eurojen suuruinen. 

Autolainat, kuten muutkin lainat, kannattaa kuitenkin kilpailuttaa ensin. Kilpailuttamisen voit tehdä joko itse tai käyttää internetin ilmaisia lainavertailupalveluita. 

Kilpailuta lainat Sortterilla ja säästä

Vakuudeton laina sopii moniin eri tarpeisiin ja sen hakeminen on helppoa. Kun täytät ilmaisen lainahakemuksen Sortterin nettisivuilla, voit saada kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset jopa muutamissa minuuteissa. 

Lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. Näin voit varmistua siitä, että saat varmasti edullisimman lainan eri vaihtoehtojen joukosta. 

Ainoana toimijana Suomessa Sortter takaa lainoille myös parhaan koron takuun, eli mikäli löydät lainan edullisemmin jostain muualta, hyvitämme sinulle lainojen välisen hintaerotuksen. 

Kilpailuta lainat jo tänään, ja löydä edullinen laina ilman vakuuksia.