Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pääkirjoitus, Risto Puolimatka: Tuhannen taalan paikka

Nivala-lehti+ | Ke 11.7.2018 klo 22:00

Nivalaa uhkaa työvoimapula. Pulan ovat tuoneet julki niin Teollisuuskylän kuin kaupunginkin johtajat useissa yhteyksissä. Etenkin metalliteollisuuteen kaivataan tulevaisuudessa osaavia työntekijöitä enemmän kuin kouluista ennättää valmistua. Jos työvoimapula toteutuu, siitä tulee kasvun pullonkaula.

Moni koulunsa päättävä nuori voi olla tietämätön siitä, että jopa koulunpenkiltä tarjotaan vaativaa ammattitaitoa kysyvää työtä. Vaativasta työstä maksetaan myös kohtuullista korvausta.

Naapurikunnat ovat tehneet julkisia rekrytointikampanjoita. On ollut televisiomainontaa, verkkohehkutusta, rekrytapahtumia oman paikkakunnan ulkopuolelle. Sievi onnistui saamaan julkisuutta myös tiedotusvälineiden uutisten kautta. Nivalasta ei juuri julkisia rekrykampanjoita ole nähty.

Kehitysyhtiö Nihak on käynyt omissa kunnissaan eli Nivalassa, Haapajärvellä, Pyhäjärvellä ja Reisjärvellä esittelemässä pakallisia yrityksiä ja niiden tarpeita. Tuloksiin on oltu tyytyväisiä.

Kapinaviikko olisi oiva tilaisuus houkutella Nivalaan takaisin täältä muuttaneita ja heidän jälkikasvuaan tai Nivalassa asuvien lapsia ja lapsenlapsia. Kapinaviikko on kaiken lisäksi hyvä näyteikkuna siitä osaamisesta mitä paikkakunnalla on, viihtymisenkin saralla.

#
Fingerpori