sunnuntai 18.11.2018 | 12:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Teppo Polvelle mahdollisuus tavoitella paikkaa Tokion paralympialaisiin

Nivala-lehti+ | Ti 24.7.2018 klo 13:19 [päivitetty ti 13:19]

Ismo Kunelius

Nivalalainen Teppo Polvi sai hyviä uutisia kahden vuoden päästä pidettävien Tokion paralympialaisten tiimoilta. Kansainvälinen Paralympiakomitea IPC on vahvistanut H1-käsipyöräluokalle oman sarjan paralympialaisiin. Päätös merkitsee sitä, että kaksi suomalaista menestyvää parapyöräilijää Teppo Polvi ja Harri Sopanen saavat oman mitaliluokan kilpailuihin.

– Mielettömän hieno uutinen meille, se tuo nostetta lajille, kommentoi H1-käsipyöräluokan maailmancupissa tällä hetkellä kakkosena oleva Harri Sopanen Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

IPC:n päätös omasta mitaliluokasta on parempi kuin mitä oli odotettavissa, sillä keskusteluissa on ollut myös yhdistetty H1-H2-luokka. Kun Rion paralympialaisiin valmistauduttiin, siellä oli odotettavissa yhdistetty H1-H2-luokka. Kuitenkin juuri kisojen alla Kansainvälinen Pyöräilyliitto UCI otti sen pois, eikä H1-käsipyoräilijöillä ollut asiaa kisoihin.

– Olemme tehneet paljon vaikuttamistyötä tämän päätöksen eteen, kertoo päävalmentaja Mikko Peltonen Suomen Pyöräilystä.

Vaikka suomalaiset Sopanen ja Polvi ovat maailman huippuja omassa luokassaan, ei paikka paralympialaisiin ole vielä selvää. Maailmanrankingissa Sopanen on sijalla 4 ja Polvi sijalla 8.

– Ensin pitää saada maapaikka kisoihin. Ensin kilpaillaan elokuussa maailmanmestaruuksista, Teppo Polvi kuittaa.

Parapyöräilyn MM-kilpailut ajetaan Italian Maniagossa 2.–5. elokuuta.

#
Fingerpori