keskiviikko 21.11.2018 | 22:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Naurua, kipua, hikeä ja kyyneleitä - FC-92:n T03-05 -joukkueen kertomus Helsinki Cupista

Nivala-lehti+ | Ke 25.7.2018 klo 22:00

Lähdimme turnausmatkalle tiistaiaamuna Ylivieskan rautatieasemalta. Junamatka meni nopeasti kavereiden kanssa jutellessa. Olimme perillä Helsingissä iltapäivällä. Meitä oli vastassa mukava turnausopas Roosa Saarni. Rautatieasemalta jatkoimme matkaa metrolla majoituspaikkaamme Ruoholahteen. Jätimme tavarat huoneisiin ja sen jälkeen reissu oli yhtä menoa!

Ensin piti matkustaa metrolla ja ratikalla kisatoimistoon Töölöön ilmoittautumaan, että olemme päässeet perille. Sieltä saimme myös älyrannekkeet, joita täytyi pitää kädessä koko turnauksen ajan. Tässä vaiheessa nälkä oli kova ja kävimme päivällisellä Töölössä sijaitsevassa turnausravintolassa. Tiistai-iltana ehdimme käydä pari tuntia tutustumassa Helsingin ydinkeskustan kauppakeskuksiin: Kamppiin ja Forumiin.

Pelasimme G15 yleisessä sarjassa, jossa oli mukana yhteensä 15 tyttöjoukkuetta. Pelit pelattiin kolmessa eri lohkossa. Meidän pelit alkoivat keskiviikkoaamuna ja päättyivät perjantaiaamuun. Jokaisena aamuna herätys oli klo 6, sillä pelialueille piti lähteä ajoissa, koska matkustaminen tapahtui julkisella liikenteellä. Pelipäivien aikana matkustamista paikasta toiseen tapahtui useita kertoja, sillä pelikentät vaihtelivat ja syömässäkin piti ehtiä käydä. Hotellille päästiin lepäämään vasta kuuden jälkeen illalla.

Keskiviikkona pelasimme kaksi peliä. Ensimmäinen peli oli Töölön kentällä HJK/City -joukkuetta vastaan. Tunnelma oli jännittynyt, mutta Janina Närhen avausmaali kolmen peliminuutin jälkeen laukaisi jännityksen ja päästiin pelaamaan omaa peliä. Tässä pelissä maalinteossa onnistuivat Janinan kahden maalin lisäksi useat pelaajat: Sini Kamppi, Emma Mäkinen, Jonna Mämmi, Emilia Huuhka ja Emilia Jurvelin. Lopputulos oli 7–0 -voitto meille, joten saimme turnaukselle upean alun.

Toinen peli pelattiin Myllypuron palloiluhallissa Toivalan Urheilijoita vastaan. Meidän maalivahtina turnauksen ajan pelasi Julia Kivioja, joka toivoi edellisen pelin jälkeen enemmän torjuntatilanteita. Tässä pelissä hänen toiveeseensa vastattiin, sillä peli oli tasaista ja jännittäviä maalintekopaikkoja nähtiin molemmissa päädyissä. Ensimmäisen puolikkaan jälkeen oltiin 1–0 -tappioasemassa, mutta toisella puolikkaalla meidän joukkueen kokeneimmat pelaajat Emilia Jurvelin ja Janina Närhi ottivat maalintekovastuuta. Lopputulos oli 3–2 -voitto meille.

Torstaina pelasimme myös kaksi peliä. Aamu alkoi Myllypuron kentällä ja vastustajana FC Kuusysi Lahdesta. Peli alkoi meidän kannalta upeasti, sillä heti avauksesta syöttöketjun kautta pallo oikean laidan linkki Emilia Huuhkan jalkaan, ja päättäväinen tyttö laittoi silmänsä kiinni, ohitti vastustajan kolmen pelaajan sumpun ja laukoi pallon maaliin. Tähän kaikkeen kului aikaa vain 14 sekuntia!

Vastustajan valmentaja totesikin pelin jälkeen, että taisi olla Hesa Cupin kaikkien aikojen nopeiten tehty maali. Pelin aikana otimme pari turhaa käsivirhettä, joista sääntöjen mukaan vihelletään vapaapotku. Näistä tilanteista taitava vastustaja pääsi tekemään kaksi maalia. Yksi vastustajan maali tuli myös meidän harhasyötöstä, joten meille 3–1 -tappio tästä pelistä.

Toinen peli pelattiin keskipäivällä hehkuvan auringon alla Kirkkonummelta tulevaa ACK:ta vastaan. Ennen peliä pelaajat olivat nuutuneita ja valmentajan piti herätellä joukkuetta kovasanaisesti. Iloksemme saimme katsomoon myös Viasatin yhteyshenkilö Johanna Jutilan, joka piti tytöille lyhyen tsemppipuheen alkupiirissä. Peli oli todella tasainen ja onnistunut, saimme kehuja sekä vastustajan valmentajalta että tuomarilta. Puolustuspäädyssä isoa roolia pelin aikana ottivat toppareina pelanneet Oona Teppo ja Emma Porkka sekä laitapuolustajat Iida Tölli ja Emma Mäkinen. Meidän harmiksi peli päättyi 1–0 -tappioon.

Perjantaiaamuna saimme taas matkustaa eri puolelle Helsinkiä, kun suuntasimme pelaamaan Pitäjänmäkeen Talin urheilualueelle. Olimme edenneet turnauksessa niin pitkälle, että tässä pelissä pelattiin turnauksen jatkopaikoista. Vastustajaksi saimme meille jo tutuksi tulleen ACK:n. Peliin lähdettiin hyvällä asenteella ja haluttiin kamppailla pallosta tosissaan loppuun asti.

Turnausrasitus, matkustaminen ja vähäinen uni painoi tyttöjen kehossa, eikä pystytty pelaamaan samantasoista peliä, mitä muina päivinä. Laitalinkkinä pelannut Julia Eränummi kuljetti palloa nopeasti vastustajan päätyyn ja teki useita nopeatempoisia juoksuja, kärkenä pelannut pallotaituri Oosa Niemonen harhautteli vastustajaa ja pääsi maalintekoalueelle, mutta vastustajan tiivis kuuden pelaajan puolustuslinja oli liian haastava ohitettavaksi. Vastustaja oli meitä selkeästi nopeampi monissa tilanteissa ja pääsi karkaamaan pari kertaa oikeasta laidasta ja tekemään sieltä pari maalia. Tästä pelistä siis 2–0 -tappio ja meidän turnaus loppui siihen.

Mieli oli hetken aikaa matalalla, mutta paha mieli unohtui nopeasti, kun Viasatin humoristinen kuvaustiimi otti meidät haastatteluun. Olemme todella ylpeitä joukkueen pelillisestä suoriutumisesta, sillä olimme mukana turnauksen kahdeksan parhaan joukossa. Valmentajana voin iloita siitä, että olemme tehneet oikeita asioita harjoittelussa ja pystymme pelaamaan tasaisia pelejä ikäluokan yleisellä tasolla.

Iltapäivä ja ilta kului Linnanmäen huvipuistossa ja shoppailussa. Matkustimme takaisin Nivalaan yöjunalla, jossa turnausväsymys purkautui äänekkäänä nauruna eikä kyyneliltäkään voinut enää välttyä. Muutaman tunnin torkuttujen yöunien jälkeen oli ihana päästä omaan sänkyyn lepäämään.

Turnausreissu oli ikimuistoinen kokemus! Huoltajina meillä toimivat Jenita Eränummi, Jonna Huuhka, Sirpa ja Harri Jurvelin sekä ihanan pirtsakka mummo Ritva Paavola. Kiitokset ihanille huoltajille, jotka pitivät huolta kaiken muun ohella myös naurulihasten kasvamisesta! Pelejä kiersi kannustamassa iso joukko pelaajien vanhempia, sisaruksia, isovanhempia ja ystäviä. Saimme runsaasti myönteistä palautetta kannustamisesta muiden joukkueiden vanhemmilta ja jätimme varmasti positiivisen kuvan Ysikakkosesta Helsinkiin. Kiitokset kaikille kannustajille, jotka olitte paikan päälle ja niille, jotka tuitte meitä somen välityksellä! Jokaisella peukutuksella ja sydämmellä on iso merkitys itseluottamuksen vahvistamisessa. Lopuksi haluamme kiittää Viasat-tiimiä kummijoukkueeksi valinnasta ja onnistuneista videoista!

Joukkueessa pelasivat: Julia Eränummi, Emilia Huuhka, Assi Häkkilä, Emilia Jurvelin, Sini Kamppi, Julia Kivioja, Jenna-Riikka Laulumaa, Saara Laurila, Emma Mäkinen, Jonna Mämmi, Oosa Niemonen, Janina Närhi, Emma Porkka, Oona Teppo, Iida Tölli ja Henna Vedenpää.

Virve Närhi

#
Fingerpori