sunnuntai 18.11.2018 | 12:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Entistä monipuolisempi PEP2018

Nivala-lehti+ | To 2.8.2018 klo 08:00

Sini Liikanen

Viikon kuluttua on jälleen uuden Pyssymäki Extreme Polkujuoksun (PEP) aika. Tänä kesänä neljättä kertaa järjestettävä urheilutapahtuma on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta, ja tällä kertaa luvassa on entistäkin paremmat puitteet.

-Olemme tänä vuonna panostaneet oheistoiminnan kehittämiseen, jotta tapahtumasta saataisiin koko perheen liikuntatapahtuma. Tavoitteenamme on saada paikalle mahdollisimman paljon väkeä, niin juoksijoiksi, kannustajiksi kuin kävijöiksikin, Nivalan Polku ry:n puheenjohtaja Onni Vähäaho kertoo.

Aikaisemmin liikuntakeskus Uikon järjestämä polkujuoksutapahtuma on siirtynyt Nivalan Polku ry:n vastuulle. Lokakuussa perustettuun yhdistykseen kuuluu kymmenkunta polkujuoksijaa, jotka yhdessä kolmekymmentäpäisen talkooporukkansa kanssa ovat järjestäneet tapahtumaa kuukausien ajan.

-Olemme järjestäneet Polku ry:nä jo monia epävirallisia tapahtumia, esimerkiksi juhannusjuoksua ja arkilenkkeilyä, mutta onhan tällainen isomman tapahtuman järjestäminen televisiotermein sanottuna näytön paikka. Järjestelyt ovat kuitenkin hyvässä vauhdissa, ja enää pienten yksityiskohtien hiominen vaatii työtä, Vähäaho ja yhdistyksen sihteerinä toimiva Jari Jyrkkä toteavat.

Edellisvuosiin verrattuna PEP2018 on oheistapahtumiltaan monipuolisempi. Esimerkiksi juoksijoiden iloksi jokaisen radan varrelle järjestetään säävarauksella elävää musiikkia. Monipuoliseen reittitarjontaan on lisätty nyt myös Junior Extreme rata, jonka varrelta löytyy muun muassa säbätutka sekä poni. Katsojien ja kävijöiden viihdyttämiseksi myös lähtöpaikalle ja Pyssyhoviin järjestetään ohjelmaa niin aamuntasimulaattorin kuin urheilutarvi-esittelynkin muodossa.

Polkujuoksu nosti maailmanlaajuisesti päätään muutama vuosi sitten, ja nykyään Suomessa järjestetäänkin vuosittain parisenkymmentä polkujuoksutapahtumaa. Lajin suosion yltyessä myös nivalalaiset juoksijat innostuivat harrastuksesta, ja näin syntyi aikoinaan myös PEP.

Pyssymäki Extreme Polkujuoksun osallistujamäärät ovat liikkuneet vuosittain 70-160 hujakoilla. Tänä vuonna Nivalan Polku ry:n jäsenet kuitenkin uskovat määrän nousevan jopa 200 osallistujaan, sillä jo ennakkoilmoittautumisen parissa on rikottu ennätyksiä jo viidelläkymmenellä ilmoittautuneella. Jäsenet arvioivat, että noin puolet osallistujista saapuu Nivalasta sekä muilta lähialueilta, mutta kilpailu tunnetaan myös kauempana. Tänä vuonna mukaan onkin ilmoittautunut myös muutama Suomen kärkijuoksija.

-PEP on tärkeä tapahtuma polkujuoksun kannalta, sillä se tekee lajia tunnetuksi myös täälläpäin. Myös kaupungin puolelta on tullut viestiä, että PEP:n toivottaisiin säilyvän kaupungin jokavuotisessa liikuntatarjonnassa, Vähäaho ja Jyrkkä selittävät.

Extreme Polkujuoksu -tapahtuma valloittaa Pyssymäen 11. elokuuta.

#
Fingerpori