maanantai 19.11.2018 | 23:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tupalan nurkilta, Viivi Pakkala: Kauhukokemuksia “keskitysleiriltä”

Nivala-lehti+ | To 2.8.2018 klo 08:00

Olen ollut kolme viikkoa Nivala-lehdessä kesäseteliläisenä. Uurastus, mukaan lukien hauskat taukohetket ja lehden suunnittelupäivät, toivat hupaisia hetkiä 17-vuotiaalle lukiolaiselle.

Työtehtävät koostuivat artikkeleiden teosta, mutta jokainen päivä oli täysin erilainen! Lehdellä työskentely ei ollut todellakaan helpoimmasta päästä, koska artikkeliaiheiden keksiminen ja niiden valmiiksi kirjoittaminen ajoissa toivat suorituspaineita ja kiristivät päänahkaa. Kuitenkin oman kädenjäljen pääsi bongaamaan nimellä varustettuna Nivala-lehdestä, mikä kannusti jatkamaan ja antoi aina seuraavaan viikkoon runsaasti puhtia.

Jutun valmistuttua koitti kaamea hetki, jolloin muut toimittajat tarkistivat kirjoituksen. Epäonnistumisen määrä tuhosi itseluottamusta, kun he kertoivat todellisen mielipiteensä. Moitteet epäloogisista sanajärjestyksistä, pilkku- ja yhdyssanavirheistä masensivat työntekoa. Perinteiset vitsikkäät huudahdukset toimittajien suusta kaikuivat työpaikalla seuraavasti: “sillalta voi hypätä alas, ranteet auki ja voihan perk…”, tiedätte varmaan mikä. Loppujen lopuksi oli vain pakko pitää pää pystyssä ja mennä kohti uusia pettymyksiä!

Vaikka artikkeleiden tarkistus oli lähestulkoon samankaltaista kuin keskitysleirillä oleminen, saattoi siitä olla jotain hyötyäkin. Kirjoittaminen alkoi luonnistua hiljalleen vähän ripeämmin ja kesätyön aikana oppi myös kielioppiasioita. Olihan tästä varmaan siis apua koulunkäyntiin ja tuleviin esseekirjoituksiin.

Nivala-lehdessä työskentely antoi mahdollisuuden nähdä Nivala eri linssin läpi. Kuvaaminen ja haastattelu erilaisten ihmisten kanssa toi uusia ihmiskohtaamisia ja suurin osa niistä oli mukavia. Kuitenkin joukkoon mahtui arvattavasti myös muutamia mielensäpahoittajia. “Mee muualle siitä kuvaamaan”, “ootko sää muka ees Nivala-lehdellä töissä, kun et ees näytä yhtää semmoselta ihmiseltä joka vois tehä artikkeleita”. Mutta sekin kuuluu työhön, minulle kerrottiin.

Loppujen lopuksi saan kiittää ja kumartaa huisin hauskaa työporukkaa ja mahdollisuutta olla lehdellä töissä. Iso kiitos ja tsemppiä tuleville kesätyöntekijöille! Ennen kaikkea kiitos lukijoille.

#
Fingerpori