maanantai 19.11.2018 | 12:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pääkirjoitus, Risto Puolimatka: Tarkkaavaisuutta vaaditaan

Nivala-lehti+ | To 9.8.2018 klo 06:00

Aivan kuin koulutunnilla niin elämässä muutenkin pitää ihmisen olla tarkkana. Kuten nyt esimerkiksi omaisuutensa, rahojensa ja pankkikorttiensa kanssa.

Maakunnassa on kierrellyt seurue, joka urkki tai paremminkin kurkki kauppojen kassalla ihmisten pankkikorttien tunnuslukuja. Seurue jäi kiinni Nivalassa.

Kun tunnusluku on selvillä, jatketaan vakiintuneella kaavalla: aiheutetaan hämminkiä ja varastetaan kortti. Tapa alkaa olla jo niin tuttu että siihen halpaan on yhä vaikeampi saada ihmisiä.

Taas kerran saa huomata, että pahin tietoturvariski on omassa käytöksessä, ei järjestelmän puutteissa. Eihän sekään ole järjestelmän vika, jos rahat viedään lompsasta tai lompakko taskusta. Tunnusluku on tämän päivän lompsa, ja sitä on syytä varjella joutumasta vääriin käsiin.

Toimitukseen tuli taannoin sähköpostia, jossa tarjottiin uskomatonta omaisuutta kunhan vähän avittaa sen saannissa. Jonkunlaisella rahasummalla avitus olisi toiminut, eikä toimitus lämmennyt ajatukselle. Silloin kun tarjous vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, valhettahan se useimmin on.

#
Fingerpori