Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Julianna Löllö nosti klassisen penkkipunnerruksen EM-hopeaa

Nivala-lehti+ | Ke 15.8.2018 klo 18:00

Eetu Kupulisoja

Voimanostaja Julianna Löllön menestyksekäs vuosi sai jatkoa kansainvälisellä näyttämöllä, kun Nivalan nostaja toi mukanaan hopeisen mitalin Ranskan Bordeaux’sta klassisen penkkipunnerruksen EM-kisoista.

Löllö nosti alle 23-vuotiaiden 72 kilon sarjassa 102,5 kiloa, millä hän hävisi mestaruuden voittaneelle Venäjän Anna Mikryjukovalle vain 2,5 kiloa. Tulokseensa Kokkolan Jymyä seuratasolla edustava Löllö oli erittäin tyytyväinen.

– Oli tiukka kisa venäläisen kanssa, kuten viimeksikin. Olin hetken jo johdossa, mutta hän nosti vielä 2,5 kiloa enemmän ja meni ohi, kuten viimeksi MM-kisoissa. Tosi tyytyväinen olen, kun ei ollut ihan helppo kisoihin valmistautuminen, Julianna Löllö iloitsee.

102,5 kiloa sivuaa Löllön ennätystä, jonka hän nosti toukokuussa Vantaan MM-kisoissa. Ranskassa 102,5 kiloa nousi kolmannella nostolla 95:n ja sadan kilon tulosten jälkeen.

– Norjalainen (kolmanneksi sijoittunut Myhr Martine) oli minua kevyempi, joten tasatuloksella olisin jäänyt pronssille. Olisin voinut riskillä yrittää 105 kiloakin, mutta pelasimme varman päälle ja varmistelimme hopeaa.

Kotimatkalla nivalalainen sai lisää iloisia uutisia, kun hänet oli valittu kisojen kolmanneksi parhaaksi juniorinaisnostajaksi. Tulos lasketaan kilpailijan painon ja kisassa nostetun tuloksen perusteella.

– Se tuplasi vielä sen hopeasta tulleen hyvän olon, kun perässä tulee toinenkin pokaali kotiin.

Julianna Löllö kilpailee viimeistä vuottaan juniorisarjoissa, joten hän on pyrkinyt osallistumaan kaikkiin mahdollisiin kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin. Vuosi onkin toistaiseksi tuottanut mitalin kaikista kisoista: klassisen penkkipunnerruksen SM- ja MM-kisoista pronssia sekä nyt EM-kisoista hopeaa.

Seuraava tähtäin ovat vajaan kahden kuukauden päästä Luxemburgissa käytävät varustepenkkipunnerruksen EM-kilpailut. Joulukuussa ohjelmassa ovat vielä yhdet SM-kisat.

– Pitää ottaa kaikki ilo irti tästä viimeisestä junnuvuodesta. Mitali on tullut aina, kun kisoissa on käyty, joten ei voi valittaa.

#
Fingerpori