Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus, Eetu Kupulisoja: Ikäviä vieraita ikkunan takana

Nivala-lehti+ | To 23.8.2018 klo 06:00

Syksy ja pimenevät illat ovat perinteisesti tuoneet mukanaan myös hiippareita ja muita hämärähemmoja. Myös Nivalassa tehtiin viime viikolla havaintoja ikävistä kurkistelijoista ikkunoiden takana ainakin Kyösti Kallion koulun läheisyydessä sekä tiettävästi myös Sarjankylällä.

Hiipparin ”saaminen” ikkunan taakse on erittäin ikävä ja vastenmielinen kokemus, jollaista kukaan ei halua. Kotirauhan rikkomisen kohteeksi joutuminen on inhottavaa ja kiusallista.

Vastenmielinen on kuitenkin ollut myös ihmisten suhtautuminen hiippareihin. Sosiaalisessa mediassa on esitetty jos jonkunlaisia uhkauksia, mitä kukakin tekisi, jos hiippari heidän pihalleen tulisi. Pahimmillaan on lipsahdettu tappouhkauksien puolelle.

On ikävän totta, että poliisi on hiippareiden suhteen lähes voimaton, ellei vakavampaa rikosta tapahdu. Harvaan asutulla alueella poliisi harvoin ehtii paikalle ennen hiipparin poistumista. Silti virkavalta toivoo, että jokaisesta hiipparihavainnosta tehtäisiin rikosilmoitus. Se kannattaa jokaisen myös tehdä - ja mahdollisimman nopeasti. Se antaa poliisille edes jonkinlaiset mahdollisuudet puuttua asiaan.

#
Fingerpori