keskiviikko 21.11.2018 | 22:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapajärvellä kaahasi holtiton mönkijäkuski – Humalainen kuski hurjasteli neljänkympin alueella liki satasta

Nivala-lehti+ | Pe 31.8.2018 klo 07:37 [päivitetty pe 08:00]

Minna Mustonen

Torstaina noin kello kahdeksan aikaan illalla poliisipartio kiinnitti huomion Haapajärven taajamaan Nivalan suunnasta ajaneeseen mönkijään, jonka vauhti oli reipasta ja ajolinjat vähintään erikoiset. Partio seurasi kauempaa mönkijän ajamista läpi taajaman ja edelleen Kalajoen toiselle puolelle Tiitonrannantielle.

Tiitonrannantiellä partio pääsi mönkijän kantaan ja yritti pysäyttää mönkijän pysäytysvalolla ja käyttämällä hälytyssireeniä. Mönkijän kuljettaja ei reagoinut pysäyttämisyrityksiin toivotulla tavalla, vaan ajoi keskellä tietä estäen poliisiauton rinnalle pääsyn ja hän hurjasteli neljänkympin alueella liki satasta.

Mönkijä ajoi koko tien leveydellä Tiitonrannantietä edelleen suoraan Oksavalle Havelantielle, jossa n. 7 kilometrin pakenemisen jälkeen kääntyi oikealle Patotielle, jossa moottoriajoneuvojen liikkuminen on estetty puomilla. Kuljettaja yritti kiertää puomin tien ravin kautta, mutta ei huomannut, että raviin oli kaivettu oja puomin suuntaisesti ja mönkijän matka pysähtyi ojaan ja kuljettaja jatkoi vielä lyhyen lentomatkan ohjaustangon ylitse ruohikkoon.

Mönkijälle ja kuljettajalle ei aiheutunut mainittavia vahinkoja. Kuljettaja oli paikkakuntalainen vuonna 1971 syntynyt mies puhalsi alkolmetriin 1,42 promillea ja tulos vahvistui 1,5 promillen pintaan tarkkuusalkometrissä. Mies oli jo valmiiksi ajokiellossa vuotta aikaisemmin ajamansa edellisen rattijuopumuksen takia.

– Pakenemisreitin varrella oli liikenteessä useita jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä useampia autoja tuli vastaan. Tielläliikkujat osasivat onneksi varautua silmittömästi pakenevaan mönkijään, kun näkivät poliisiauton vilkkuvat valot ja kuulivat hälytyssireenin. Mönkijän kuljettaja ei näistä muista liikkujista välittänyt pätkääkään eikä hiljentänyt vauhtiaan kenenkään tielläliikkujan vuoksi, vaan oli täysin välinpitämätön kaikkien muiden kulkijoiden turvallisuudesta. Mies otettiin kiinni Ylivieskan poliisiasemalle, kertoo kenttäjohtaja Kari Kallunki.

Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta

#
Fingerpori