Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus, Risto Puolimatka: Ei pakolla

Nivala-lehti+ | Ke 12.9.2018 klo 22:00

Pakolla ei saa paljoa aikaiseksi. Hyvät säännöt ovat hyväksi, kunhan niitä noudatetaan.

Siinä on tämän lehden sisältö isolta osin. Pakko ei tunnu toimivan, puhuttiinpa sitten ihmisten pihoista ja niiden ympäristöstä tai moponuorten metkuista. Yhteisessä käytössä olevat paikat toimivat ja pysyvät siistinä, kun niiden sääntöjä muistetaan noudattaa.

Ei pääse kapinapitäjän mentaliteettia moittimaan, jos ajatellaan pienen mopojoukon meininkiä. Kuuluu olevan ongelmana muillakin paikkakunnilla.

Mikä olisi se keino, että poliisi ei ratsaisi mopoja ja ajaisi perässä ja jakaisi sakkoja havaituista puutteista ja rikkomuksista? Kuka keksii tähän kohtaan sen vuoropuhelun, mukavan lähestymistavan, että moponuori haluaisi itse panna asiat kuntoon? Nyt on ainakin yritystä.

Jos taas aikuisten pihalla ei kaikki ole kunnossa, turha on mätkiä uhkasakkoja, vaikka kuinka laki sallii. Uhkasakko ja pakko ovat pahimmillaan pitkä tie, joka ei edes johda mihinkään.

Nuoriso on kapinoinut aina, mekin aikanamme, älkää muuta yrittäkö väittää. Ja niin ovat aikuisetkin olleet änkyröitä ja ovat edelleen. Silti uskon vakaasti, että nuoriso on parempaa kuin ennen ja maailma paranee koko ajan.

Ystävällisyydellä saa paljon aikaan.

#
Fingerpori