sunnuntai 15.9.2019 | 08:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Herättäjäjuhlien sähköiset kanavat siirtyvät Nivalan juhlajärjestäjille – Vantaan juhlien suosittujen maskottien jälkikasvu seikkailee sosiaalisessa mediassa

Seppo Kangas Nivala-lehti
Ti 27.11.2018 klo 15:16 [päivitetty ti 15:49]

Herättäjäjuhlien sosiaalinen media ja verkon kotisivut siirtyvät Nivalan juhlajärjestäjien vastuulle kuun vaihteesta alkaen. Seuraavat juhlat pidetään ensi kesänä Nivalassa 5.–7. heinäkuuta

– Marraskuun lopussa herättäjäjuhlien verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat siirtyvät Tampereen juhlien viestintätoimikunnalta Nivalaan, kertoo Nivalan herättäjäjuhlien viestintätoimikunnan puheenjohtaja, seurakunnan tiedotussihteeri Hanna Järviluoma.

– Juhlien verkkosivut tulevat olemaan informaatiopankki, jossa julkaistaan uutisia ja käytännön tietoa sitä mukaa kuin juhlavalmistelut etenevät. Sosiaalisessa mediassa jaamme paitsi näitä linkkejä, myös välähdyksiä siitä, mitä kaikkea juhlien rakentaminen pitää sisällään.

Jos on seurannut herättäjäjuhlia sosiaalisessa mediassa jo aiempina vuosina, voi tavata tuttuja. Nivalan juhlia ihmettelemään nimittäin saapuvat myös Vantaan herättäjäjuhlien 2016 maskottien Rauhan ja Toivon lapsenlapset.

Herättäjäjuhlat ovat Suomen toiseksi suurimmat hengelliset kesäjuhlat, jotka järjestetään vuosittain eri puolilla Suomea. Ensi kesänä pidetään järjestyksessään 125. juhlat Nivalassa Kyösti Kallion koulun alueella tunnuksella Armossa avarassa. Juhlajärjestäjinä ovat Nivalan seurakunta, Nivalan kaupunki ja Herättäjä-Yhdistys.

Kalajokilaakso on herännäisyyden vahvaa aluetta, ja Nivalassa ollaankin herättäjäjuhlavastuussa jo kahdeksatta kertaa. Jokin on kuitenkin muuttunut sitten vuoden 1992, jolloin juhlia edellisen kerran vietettiin Nivalassa: nykyään juhlat näkyvät myös netissä.

– Vantaalla erityisesti Instagramissa seikkaili aikuinen körttinukkepariskunta, meillä seurataan nuoremman polven kokemuksia Nivalan juhlavalmisteluissa ja itse juhlilla, Järviluoma paljastaa.

#