keskiviikko 26.6.2019 | 03:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Tupalan nurkilta, Eetu Kupulisoja: Hiihtokansanjuhla parhaimmillaan

Nivala-lehti+
Pe 4.1.2019 klo 06:00

Kaksi vuotta sitten tuli tällä palstalla luvattua, että allekirjoittanut käy paikalla hiihdon maakuntaviestissä vielä ennen Nivalan vuonna 2020 isännöimiä kisoja. No, koska viime vuonna ei tullut lähdettyä, oli tuo lupaus lunastettava tänä vuonna. Heti ensimmäisenä päivänä.

Ja olihan hieno tapahtuma. Luultavasti jopa niin hieno, että nyt kun siellä on kerran käynyt, ei sieltä malta tulevina vuosina olla poissa ollenkaan. Väkeä olisi mahtunut Haapajärvelle enemmänkin kuin arvioitu 1 500 katsojaa. Epämääräinen nollakelin sade (vettä, räntää vai lunta - en tiedä) varmasti verotti lukemaa.

Tylsää viestiä paikalle tulleille ei missään nimessä tarjottu. Välillä näytti, että lopputuloksesta tulee niin yllätyksellinen, ettei kellään viestiveikkaajalla taatusti ole oikeaa riviä. Voittajaksi sentään saatiin kaikkien odottama isäntäjoukkue, mutta hattua täytyy nostaa jo niille, jotka veikkasivat mitalistit oikein.

Ensi vuonna viesti hiihdetään siis Nivalassa. Edellinen kerta oli vuonna 2002, joten muistia saa taas virkistellä, miten parituhatta katsojaa ja 500 joukkueen jäsentä Pyssymäelle mahdutetaan.

Haapajärvellä moitittiin sitä, ettei viestipaikalta saanut muuta suuhunpantavaa kuin makkaraa. Voi hyvin olla, että joku paristatuhannesta paikallaolijasta olisi halunnut tuhdimpaakin murua rinnan alle, mutta ymmärrän senkin, miksi ruokailu siirrettiin kisapaikalta keskustaan. Mielenkiintoista nähdä, millaiseen lopputulokseen Nivalan kisajärjestäjät päätyvät.

Nivalan viestin ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Haapajärvi halusi kokeilla viestin isännöimistä jo uudenvuodenpäivänä perinteisen loppiaisen sijaan, ja kokemukset olivat mainioita, joskin nurinaakin kuultiin.

Sellaista päivää ei toki ole keksitty, joka sopisi kaikille. Oli viesti milloin tahansa, jollain on aina menoa. Uudenvuodenpäivä lienee kilpahiihtäjien kannalta päivänä ihan sieltä parhaasta päästä.

Haapajärvellä päivä toimi siksi hyvin, etten yhtään ihmettelisi, mikäli Pyssymäelläkin miteltäisiin maineesta ja kunniasta heti ensimmäisenä päivänä vuotta 2020.

#