maanantai 27.1.2020 | 10:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Opettavainen matka mallikilpailun parissa - Nivalalainen Tiia Malinen kisasi Metal Angel -mallikilpailun finaalissa

Sini Liikanen Nivala-lehti
Ke 6.2.2019 klo 21:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jo neljännen kerran järjestettävä Metal Angel -mallikilpailu tarjosi lauantaina rovaniemeläisessä rockravintolassa valtavasti sekä kovaa että metallihenkistä asennetta. Räväkämmän tyylin pr-henkilöä hakeva kilpailu etsi tämän vuoden Metal Angelia seitsemän finalistin joukosta, joihin lukeutui myös nivalalainen Tiia Malinen.

Metal Angel -mallikilpailun hakuaika käynnistyi viime kesänä, jolloin Malinen päätti hetimmiten osallistua kilpailuun. Mallialalla jo muutaman vuoden ajan toiminut Malinen koki kilpailun juuri hänelle sopivaksi, sillä Metal Angel ei etsi edustajakseen perinteisintä mallityyppiä. Päinvastoin mallien tatuoinnit, lävistykset ja räväkän väriset hiukset ovat jopa plussaa, mutta kaikkein merkityksellisintä on mallien sisäinen metallihenkinen asenne.

Malisen lähettämä hakemus avasikin naiselle tien aina kilpailun finaalin asti.

– Olen odottanut finaalia hyvin vaihtelevilla fiiliksillä. Toisena hetkenä olen ollut todella itsevarma, saanut hyvän flow-tilan päälle ja kaikki on mennyt nappiin. Toisaalta olo on ollut välillä epävarma, mutta se on johtunut todennäköisesti siitä, että haluan niin kovasti tehdä parhaani. Olen kuitenkin innoissani finaalin suhteen, Tiia Malinen tuumasi ennen lauantain finaalia.

Varsinainen finaali-ilta vietettiin metallihenkiseen tapaan rock-musiikin, burleskin ja freakshown parissa. Finalistien näkökulmasta pitkä kilpailumatka kulminoitui kahteen muotinäytöstyyppiseen esiintymiskierrokseen sekä tuomarihaastatteluihin, jotka järjestettiin muiden esitysten ohessa. Tuomarit arvioivat sekä kilpailijoiden lavakarismaa että perinteisiä mallitaitoja.

– Finaaliin ja lavalla esiintymiseen on pitänyt valmistautua neljän kuukauden ajan, mutta kun oma vuoro koittaa, se on sekunneissa ohi. Siitä tulee hieman hämmentynyt ja kummallinen olo, Malinen naurahtaa.

Illan kohokohtana oli tietenkin uuden Metal Angelin sekä perintöprinsessoiden kruunaus. Tiia Malinen ei tällä kertaa valitettavasti yltänyt kolmen parhaan joukkoon, vaikka jokaisen finalistin tapaan myös nivalalaismallin tavoitteena oli kilpailun voittaminen.

– Annoin ja tein kaikkeni, mutta tällä kertaa se ei valitettavasti riittänyt. Totta kai on hieman pettynyt olo, mutta elämä jatkuu. Tavoitteenani oli toki myös oman esiintymispelon voittaminen sekä lavalle uskaltautuminen, sillä on iso asia haastaa itsensä oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

Vaikka rahkeet eivät tällä kertaa riittäneetkään voittoon asti, on Tiia Malisen matka Metal Angelin parissa ollut mitä opettavaisin. Kilpailu on ollut naiselle erityisesti henkisesti avartava, ja se onkin hyvällä tavalla myös pakottanut itsetutkiskeluun joka vaiheessa.

– Esimerkiksi väliaika semifinaalin ja finaalin välissä oli itselle todella tärkeä, sillä tämä mallimaailma tavallaan vielä aika uusi. Väliajan aikana mietin paljon arvomaailmaani, motiiveja kilpailuun osallistumiseen sekä sitä, mitä kilpailun jälkeen on vastassa.

– Kilpailu on myös antanut itsevarmuutta toteuttaa itseään, mitä kilpailussa haettiinkin. On todella iso juttu pystyä olemaan oma itsensä, ja kilpailun kautta olen esimerkiksi rohkaistunut ottamaan sellaisia kuvia kuin olen itse halunnut.

Tiia Malinen uskoo, että Metal Angel -kilpailun jälkeen mallintyöt tulevat jatkumaan erilaisten keikkojen parissa, esimerkiksi juuri näytös-, kuvaus- ja juontotehtävissä. Nainen toivoo myös jatkavansa yhteistyötä Metal Angel -tiimin kanssa, mikä onkin osaltaan jo toteutumassa. Malinen on nimittäin järjestämässä ensi kesänä kilpakumppaninsa Juha Mertalan kanssa Open Stage -tapahtumaa Pudasjärvelle.

– Meillä synkkasi välittömästi Jumen kanssa ajatukset yhteen. Haaveissani onkin ollut järjestää tällainen Open Stage -tapahtuma musiikin parissa, ja ehkä joskus tällainen tapahtuma järjestetään myös Nivalaan.

#