perjantai 29.5.2020 | 04:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Luukas10 –viikonloppu järjestetään seurakuntien yhteistyöllä Sievissä maaliskuussa

Pe 22.2.2019 klo 10:00

Kannuksen, Nivalan, Sievin, Toholammin ja Ylivieskan ev.lut. seurakunnat järjestävät Kansan Raamattuseuran kanssa L10T -koulutuksen 8.-9. maaliskuuta Sievin seurakuntakodilla. Koulutus on tunnettu kymmenissä eri maissa ja se on osoittautunut toimivaksi tavaksi saada ihmisiä mukaan seurakuntiin.

L10T (Luukas 10-tapa elää) perustuu ohjeisiin, jotka Jeesus antoi opetuslapsilleen lähettäessään heidät matkaan Luukkaan evankeliumin 10. luvun mukaan. Jeesuksen ohjeet sopivat myös tähän päivään kaikkialla arjen keskellä. Toimintamalli sopii yhtä hyvin niin ujoille kuin rohkeille, niin nuorille kuin vanhoille. Tavoitteena on uusi tapa elää silmät ja sydän avoimina lähimmäisille. Yksinkertaiset askeleet auttavat kristittyjä elämään uskoaan todeksi arjessaan - ahdistamatta ja ahdistumatta.

Kouluttaja Kristiina Nordman kertoo, että kurssi on herättänyt innostusta juuri konkreettisuutensa vuoksi. Kurssilla käydään läpi tuttuja asioita, mutta käytännönläheisyys herättää teoriassa tutut termit eloon myös arjessa. L10T-tapahtumia on järjestetty jo monissa kymmenissä seurakunnissa ympäri Suomea.

L10T kutsuu kokonaisvaltaiseen elämäntapaan, jossa kuljetaan rukoillen ja rakastaen. Kun annamme rukouksen muuttaa itseämme, näkyy se myös asenteissa ja toiminnassa. Tätä elämäntapaa voi toteuttaa kuka tahansa kristitty, se ei ole varattu vain harvoille ja valituille.

Kristiina Nordman on teologi ja kouluttaja, jonka sydämen asiana on rohkaista jokaista seurakuntalaista kasvamaan uskossa ja innostumaan Raamatun lukemisesta ja rukouksesta sekä löytämään oman paikkansa ja omat lahjansa. Kristiinalla on monipuolinen kokemus hengellisestä työstä niin koti- kuin ulkomailla. Hänen koulutuksensa sisältävät paljon käytännöllisiä esimerkkejä ja harjoituksia huumoria unohtamatta.

– Jokainen voi olla siunauksena siellä missä on. Tule mukaan sinäkin, joka ehkä käyt kirkossa, mutta et hirveästi ole miettinyt omaa paikkaasi tai et yleensä käy tällaisissa tilaisuuksissa. Uskon, että yllätyt positiivisesti!

Kristiina Nordman vierailee koulutusviikonlopun jälkeisenä maanantaina myös Nivalassa sanan ja rukouksen illassa.

#