maanantai 27.1.2020 | 10:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Nivalan rekrymessuilla etsittiin työnantajien ja uusien työntekijöiden yhteyttä

Risto Puolimatka Nivala-lehti
To 21.2.2019 klo 15:25 [päivitetty to 15:29]

Nivalassa etsittiin keskiviikkona yhteyttä yritysten ja uusien työntekijöiden välille. Mukaan Teknologiakeskus Nitekille oli tullut 18 tahoa, jotka joko tarvitsivat tai tarjosivat työvoimaa. Puhumattakaan työnetsijöistä.

– Koulussa vielä olen, mutta siellä on periaatteessa opinnot suoritettu, sanoo sähköasentajan töitä etsivä Jaana Rahkonen.

Sen verran tosimielellä Rahkonen oli rekrymessuilla liikkeellä, että tuli sinne suoraan työhaastattelusta. Hänen työnhakukohteensa ovat Nivalassa tai lähialueella.

Messuilla oli sekä nivalalaisia että lähikunnista tulleita yrityksiä samoin kuin valtakunnallisempiakin toimijoita. Toimintaansa esittelemässä oli muun muassa Sievin Jalkine, jonka rekrytointien saama julkisuus on ollut aivan omaa luokkaansa. Maksetut rekrytapahtumat ovat saaneet myös maksamatonta huomiota tiedotusvälineiden raporteissa ja uutisissa.

Sievin Jalkineella oli taannoin rekrytointitapahtuma Etelä-Savossa, josta koetettiin värvätä sikäläisiä muuttohalukkaita. Juuri siellä yrityksestä kiinnostuivat isot mediat.

– Sitä kautta sitten satoi valtakunnallista huomiota, sanoo Ilkka Jokinen, Sievin Jalkineen henkilöstöpäällikkö.

Tällä hetkellä Sievin Jalkine ei kärsi varsinaisesta työvoimapulasta kuten Etelä-Savon rekrytointien aikaan, mutta työntekijöitä haetaan koko ajan. Jokinen huomauttaa, että tulevaisuudessa väkeä tarvitaan, kun suuria ikäluokkia jää eläkkeelle.

Samanlainen tilanne on Nivalan Teollisuuskylällä, Vantaalla ja Turussa toimivalla Mecaplanilla. Varsinaista työvoimapulaa ei ole, mutta väkeä tarvitaan koko ajan, etenkin sähkö- ja konepuolen insinöörejä.

– Ainahan toiveena tällaisilla messuilla on, että saadaan työvoimaa, sanoo vanhempi suunnittelija Kai Niemi.

Niemi ei välttämättä usko, että juuri Nivalan rekrymessuilta löytyisi Mecaplanille uutta työvoimaa ellei sitten:

– Voi löytyä vapailla markkinoilla oleva insinööri.

Rekrymessuilla yritykset esittelivät toimintaansa mahdollisille työntekijöille ja koulut opiskelumahdollisuuksiaan tuleville opiskelijoille. Siellä myös verkostoiduttiin ja etsittiin yhteistyökumppaneita.

Koulutuspuolelta mukana olivat muun muassa Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU, Centria-ammattikorkeakoulu, Raudaskylän kristillisen opiston Työmatkalla-hanke ja Nivalan Työpajasäätiö.

Kävijöitä rekrymessuilla oli järjestäjien arvion mukaan 200-300. Järjestäjät olisivat odottaneet vähän enemmän, mutta toisaalta ajankohta ja paikka verottivat esimerkiksi koululaisten kiinnostusta.

– Tullaan jatkamaan, mutta aloitusajankohtaa pitää vielä miettiä, sanoo projektisihteeri Mirja Jaakola seudullisesta kehitysyhtiöstä NIHAKista.

Vaikka kävijämäärä jäi tavoitteesta, järjestäjillä oli ilonkin aiheita.

– Näytteilleasettajat kertoivat, että oli potentiaalista väkeä, sanoo yrityspalvelupäällikkö Marika Kumpula NIHAKista.

Voi löytyä vapailla markkinoilla oleva insinööri.

#