sunnuntai 26.5.2019 | 15:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Fazer sulkee Oulun leipomon

Laura Airola Nivala-lehti+
Ma 11.3.2019 klo 10:07

Fazer lopettaa leipomonsa Oulussa. Leipomo suljetaan syyskuussa 2019.

Toiminnot siirretään yhtiön muihin leipomoihin vaiheittain. Kaikkien 83 työntekijän työsuhde päättyy.

– Tuemme henkilöstöä ja haluamme edesauttaa mahdollisuuksia työllistyä uudelleen joko Fazer-konsernin sisällä tai ulkopuolisissa yrityksissä. Tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä alueen työvoimahallinnon ja työllistämistä tukevien palveluntarjoajien kanssa, sanoo Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström.

Tarve neuvotteluille oli seurausta markkinatilanteen ja kuluttajakäyttäytymisen muuttumisesta. Pakatun leivän kulutus on Suomessa laskussa. Vastaavasti myymälöissä leivottua ja paistettua leipää ostetaan yhä enemmän.

– Fazer Leipomoilla työllistämisen painopistealueet tulevat muuttumaan. Meillä on tällä hetkellä Suomessa 65 kauppojen sisällä toimivaa myymäläleipomoa, joiden määrä kasvaa. Ne työllistävät tulevaisuudessa leipureita entistä enemmän. Samanaikaisesti isoissa leipomoissa joudumme sopeuttamaan liiketoimintaamme, koska pakattua leipää ostetaan vähemmän. Myös materiaali- ja energiakustannukset ovat jatkaneet nousuaan, eikä kustannusvaikutuksia ole mahdollista siirtää hintoihin täysimääräisesti, kertoo Hellström.

#