tiistai 26.5.2020 | 11:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Posti ei saa edelleenkään Nivala-lehteä etätilaajille ajoissa – Sanomalehtien Liitto puuttunut ongelmaan

Risto Puolimatka
To 21.3.2019 klo 10:10 | päivitetty to 10:12

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Postin lupaukset jakaa Nivala-lehdet ajoissa tilaajilleen ovat osoittautuneet tyhjiksi. Nivala-lehti on viime päivinä saanut aiempaa enemmän valituksia siitä, että lehti ei ole tullut tilaajalleen ajoissa.

Ongelma ei koske ainoastaan Nivala-lehteä ja Keski-Pohjanmaan Kirjapainon muita paikallislehtiä, vaan se on paikallislehtien maanlaajuinen ongelma. Nyt myös Sanomalehtien Liitto on puuttunut asiaan ja ryhtynyt kovistelemaan Postia.

Posti huononsi palveluaan helmikuun alussa, ja lupasi silloin toimittaa lehdet tilaajille ilmestymispäivää seuraavana päivänä. Siihen saakka esimerkiksi Nivala-lehti oli tullut Postin jakamana lukijoille pääosin jo ilmestymispäivänään torstaina eteläisintä Suomea myöten.

Nivala-lehti sai perjantaina lukuisia yhteydenottoja, että lehti ole tullut. Postin pettämiä tilaaja-asiakkaita on ollut muun muassa Oulun seudulla ja Tampereella.

Lehtien myöhästyminen koskee tilaajia sanomalehti Keskipohjanmaan levikkialueen ulkopuolella, jossa jakelun hoitaa Posti, eli Postin termein etätilaajia. Sen sijaan sanomalehti Keskipohjanmaan levikkialueella jakelun hoitavat konsernin omat tai sopimusjakajat, ja siellä tilaajat ovat saaneet lehtensä pääosin aikataulussa.

#