tiistai 20.8.2019 | 19:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

14 nivalalaistilaa palkittiin laadukkaasta maidontuotannosta – Takana vähintään 25 vuotta tuotantoa

Nivala-lehti+
La 6.4.2019 klo 10:00

Osuuskunta Pohjolan Maito palkitsee vuosittain hyvälaatuista ja palkintoehdot täyttävää maitoa tuottaneita maidonlähettäjiään osuuskunnan omilla palkinnoilla ja Walter Ehrström -mitaleilla. Sekä osuuskunnan palkinto, että Walter Ehrström -mitali ovat tunnustuksia huolellisesta työstä, jonka julkisuusarvo tukee kotimaisen maitoraaka-aineen ja maidontuotantotiloilla suoritettavan elintarviketuotannon arvostusta.

Pohjolan Maidon laatupalkinnon sai yhteensä 147 maitotilaa. Walter Ehrström -säätiön mitalin sai Pohjolain Maidosta 82 tilaa. Nivalalaisia oli ensimmäisessä kategoriassa viisi ja toisessa yhdeksän.

Vuonna 2019 palkintoon olivat oikeutettuja kymmenen vuotta ja sitä kauemmin kymmenen vuoden välein yhtäjaksoisesti hyvälaatuista maitoa tuottaneet maitotilat. Poikkeuksena olivat WE-palkitut 25 vuotta E-luokan maitoa tuottaneet.

Osuuskunta lahjoitti tänä vuonna 30-vuotispalkintona kunniakirjan ja Tapio Wirkkalan suunnittelemaa hopeaa varustettuna Valion paimenpoikapainatuksella.

10, 20 ja 25 vuotta hyvälaatuista maitoa tuottaneille osuuskunta on anonut Walter Ehrström säätiöltä kunniakirjan ja 10 vuodesta pronssisen, 20 vuodesta hopeisen ja 25 vuodesta kultaisen mitalin. Mitali on kuvanveistäjä Aarre Aaltosen suunnittelema. Sen toisella puolella on Walter Ehrströmin kuva ja kääntöpuolella terveydenhoidon jumalatar Hygieia ja lause ”Lac salus populi”, joka tarkoittaa ”Maito kansan terveydeksi”.

Kultaiset mitalit ja kunniakirjat 25 vuotta hyvälaatuista maitoa tuottaneille tiloille luovutettiin Helsingissä 19. maaliskuuta järjestetyssä tilaisuudessa. Muut mitalit ja palkinnot jaettiin Pohjolan Maidon palkintojuhlissa Nivalassa, Limingassa ja Rovaniemellä.

Palkitut nivalalaiset

Pohjolan Maidon laatukilpailu:

40 vuotta E-luokassa: Ojaniemen tila.

30 vuotta E-luokassa: Irma ja Aaro Vähäsöyrinki, Pirkko, Jorma ja Jarmo Kangas, Marjo ja Markku Mäkinen (Männistön tila), Minna ja Timo Korri.

Walter Ehrström -säätiön palkitut:

25 vuotta E-luokassa: Marja Junno ja Kalervo Jauhonen, Anne ja Rauno Palola, Veli Isoniemi, Tuula ja Juha Järvi, Marja-Terttu ja Pauli sekä Petri Kumara (Mty Kumara), Marja ja Pekka Mönkkönen, Eija ja Keijo Saukonoja, Knuutin tila, Elisa ja Taneli Alaspää (Uusilaulumaan Maito).

#