keskiviikko 26.6.2019 | 02:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Superpesisjoukkueita ei tarvinnut houkutella Nivalaan – Sotkamon Jymyn ja Kempeleen Kirin välisen harjoitusottelun järjestäminen vaatii Nivala-Pesikseltä noin 40 talkoolaisen panoksen

Eetu Kupulisoja Nivala-lehti+
Ma 15.4.2019 klo 17:00

Nivala-Pesiksen puheenjohtaja Heikki Kumpulalla on pulma: hän ei joukkoineen tiedä, montako katsojaa odottaa ensi viikolla pelattavaan Sotkamon Jymyn ja Kempeleen Kirin superpesisjoukkueiden väliseen harjoitusotteluun.

– Katsojamäärä voi olla jotain väliltä 300–900. Sitä on hankala arvioida, kun ei Nivalassa ole aiemmin pelattu pääsarjatason ottelua, mutta odotamme, että paikalle tulisi noin 500 katsojaa, Kumpula pohtii.

Iso väkimäärä aiheuttaa uudelle kentälle paljon väliaikaisratkaisuja. Kentän omat parkkialueet eivät missään tapauksessa riitä moiselle katsojajoukolle, joten NiPe on sopinut ammattiopiston ja Nivalan autokoulun kanssa, että katsojat voivat käyttää heidän parkkipaikkojaan. Myös liikuntakeskus Uikon parkkipaikalle saa pysäköidä.

– Suosittelen katsojia tulemaan paikalle hyvissä ajoin, että ehtii kävellä parkkipaikalta kentälle. Kydöntie pyritään pitämään puhtaana autoista, että emme häiritse sen liikennettä.

Kentän oman katsomon lisäksi paikalle tulee kaksi liikuntakeskuksen liikuteltavaa katsomoa. Lisäksi NiPe saa penkkejä myös Herättäjä-Yhdistykseltä.

Yhden pesäpallo-ottelun järjestäminen ei noin äkkiseltään kuulosta valtavalta urakalta, mutta kun paikalle saadaan lajin kirkkaimpia tähtiä, on tapahtumajärjestelyissä omat hommansa. Heikki Kumpula laskee, että järjestelyissä on mukana 40 talkoolaista.

– Valmistelut ovat pitkällä, kun talkoolaiset ovat lähteneet kökkään. Tällaisissa tapahtumissa ei passaa seisottaa väkeä, joten lipunmyynti pitää saada kolmeen jonoon ja kioskit sekä makkaramyynnit vetämään.

Kumpula kehuu vuolaasti Uikon ja kaupungin panosta niin ottelujärjestelyjen suhteen kuin koko liikuntapuiston kehittämisen kannalta. Uikko tarjoaa joukkueille pelipäivänä pukuhuone-, pesu-, ja ruokailutilat.

Maanantaina itse kenttä oli jo käytännössä pelikuntoinen. Milloin vanhalla kentällä Katvalassa on voinut pelata pesäpalloa huhtikuun puolivälissä?

– Ei ole voinut koskaan. Tämä on hienosti tehty kenttä, jossa muun muassa vedenpoistot toimivat, eikä vesi jää kellumaan kentälle. Kenttä on vain parantunut talven aikana, kun se on painunut ja tasoittunut. Liikuntakeskuksen väki alkaa nyt lanata kenttää.

Kentän takana oleva tulostaulu ennätti kevättalven myrskyssä kellahtaa nurin, mutta se ei vaurioitunut tapauksessa. Nyt on se kiinni tukevammin, eikä taulun pitäisi toista kertaa kaatua.

Palataan kuitenkin vielä tulevan viikon lauantain ottelun syntyhetkiin. Miten kaksi huippujoukkuetta saatiin houkuteltua Nivalaan?

– Se meni mutkattomasti, ei tarvinnut juuri houkutella. Soitin suoraan pelinjohtajille ja kerroin, että meillä on uusi kenttä ja haluamme heti keväällä järjestää vähän suuremman tapahtuman. He sanoivat heti, että ovat ilman muuta mukana, Heikki Kumpula kertaa.

Ottelu pelataan arvovaltaisissa käsissä, sillä pää- ja syöttötuomariksi tulee Haapajärveltä superpesistason tuomarit. Muut tuomarit tulevat omasta seurasta.

Myöhemmin kesällä Nivalassa pelattaneen myös B-poikien superpesistä. Haapajärven Pesä-Kiilojen joukkueessa pelaa kolme nivalalaista, joten joukkue pelannee yhden kotiottelunsa Nivalassa.

#