tiistai 26.5.2020 | 09:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Arlene Viitanen kolmas OP:n kuvataidekisassa – Tuomaristo kehuu erityisesti sommittelua ja värikynätekniikkaa

Ti 28.5.2019 klo 20:05

OP:n valtakunnallisen kuvataidekilpailun palkinnot jaettiin viime keskiviikkona Helsingissä. Kyösti Kallion koulun kutosluokkalainen Arlene Viitanen sijoittui 11–13-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi.

Viitasen työ oli nimeltään ”Tunteiden harmonia” – Musiikki on liikettä. Äänet ja mieliala -sarjassa tehtävänä oli esimerkiksi kuvata ensimmäistä konserttikokemusta tai mieluisaa musiikkityyliä.

– Hienosti tyylitellyt musiikin ”hengettäret”. Valkoinen tausta tuo ilmavuutta myös käytettyihin väreihin. Värikynätekniikka hallittua ja viimeisteltyä. Upea sommittelu. Graafinen kuvituksenomainen tyyli, tuomaristo arvioi nivalalaisen työtä.

OP:n lasten- ja nuorten kuvataidekilpailu järjestettiin yhteistyössä kuvataideopettajien ja koulujen kanssa Suomessa jo 43. kerran. Tänä vuonna kilpailuun osallistui lähes 20 000 suomalaislasta. Kilpailun pääteemana oli ”Musiikki herättää tunteita”. Kolmessa kilpailusarjassa lähestyttiin musiikkia eri näkökulmista.

– Tuomaristoa ilahdutti töistä välittyvät yksilölliset, visuaalisesti taidokkaat ja huolellisesti viimeistellyt toteutukset. Nämä upeat kuvat kertovat meille musiikkielämyksistä, musiikin harrastamisesta ja musiikillisen oppimisen ilosta. Aiheen tärkeyttä osoittaa myös se, että kuvan tekijät ovat panostaneet hurjasti töiden sommitteluun, monipuolisiin tekniikoihin ja erilaisiin ilmaisukeinoihin - aikaa ja luovuutta säästämättä, kehui tuomariston jäsen, opetusneuvos Mikko Hartikainen Opetushallituksesta.

Lasten ja nuorten valitsemat näkökulmat olivat tuomariston mielestä ilahduttavan oivaltavia, raikkaita ja koskettavia. Huikea kuvakavalkadi kertoo ennen kaikkea siitä, että näillä lahjakkailla kuvantekijöillä on läheinen suhde musiikkiin ja kuvataiteeseen.

#