sunnuntai 15.9.2019 | 08:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylen väki kävi kahvilla jalkapalloilijoiden luona – Toimittaja lupasi upottaa jatkossa jokaiseen lähetykseensä pakollisen Nivala-maininnan riippumatta siitä, liittyykö se asiaan vai ei

Irja Visuri Nivala-lehti
Pe 7.6.2019 klo 20:00

Yleisradion nettisivuilla oli huhtikuun aikana lomake, jolla pystyi kutsumaan yleläisiä kahville juttelemaan paikkakunnan kuulumiset ja ennenkaikkea tavoitteena oli, että heidän oma ymmärryksensä lisääntyisi siitä, mitä suomalaisilla on sanottavaa Ylestä tai Ylelle.

Jalkapalloseura FC-92:n miesten joukkue tarttui tilaisuuteen ja reilun 700 kutsun joukosta meidät valittiin kahvittelun arvoiseksi porukaksi. Niinpä DEN-areenan kioskin terassille saapui tuoksuvan pullarasian kanssa toimittaja Yle Oulun Arto Veräjänkorva, mukanaan kaksi muuta yleläistä, Yle Oulun toimittaja Ville Muikkula ja A-studion Terhi Upola, kahvit heille keitti Tarja Latvakoski.

Ensin keskusteltiin hieman siitä keitä olemme, missä työskentelemme ja miten kietoudumme jalkapalloilun ihmeelliseen maailmaan. Pelaajat ovat tietysti pelin lumoissa ja me taustahenkilöt mukana lastemme, jotka ovat nykyisin jo aikuisia, harrastuksen myötä.

Nivalan kesästä 2019 puhuessamme mainostimme herättäjäjuhlia, kapinaviikkoa, Uikon taikaa -tapahtumia, Katvalan kotieläinpihaa, muistelipa joku, että ralliakin ajetaan syksymmällä.

Sitten päästiin asiaan, ruotimaan televisio- ja radio-ohjelmia. Yhteinen toive oli, että merkittävimmät urheilutapahtumat Mestareiden liiga sekä arvokisat kaikissa lajeissa olisivat kaikkien katsottavissa ilman korttirumbaa. Lähetysoikeuksissa liikkuu suuret setelit ja markkinavoimat jylläävät, tähän ei luvattu lähivuosina muutosta, mutta viesti vastaanotettiin vakavasti.

Sivusimme myös kaupunkikeskeisyyttä päätöksissä, autoilun tuomitsemista, pitkien välimatkojen tuomia haasteita, vaalikeskusteluja ja yleensäkin asioihin vaikuttamista.

Kehuja annettiin hyvistä sarjoista, tekstiteeveestä, uutisista selkokielellä ja hieman vastakarvaan myös ruotsinkielisestä tarjonnasta. Yleläiset neuvoivat, että toiveita sarjojen ilmestymisestä Areenaan voi lähettää suoraan Ylelle ja kertoivat, että pääasiassa tekijänoikeussopimukset määrittävät sen, kuinka pitkään ja mitkä ohjelmat ovat Areenassa saatavissa.

Lopuksi menimme vielä kentän puolelle yhteiskuvaan. Kahvituokiosta jäi erittäin positiivinen ja valoisa tunnelma. Ville Muikkula lupasi upottaa jokaiseen lähetykseensä pakollisen Nivala-maininnan - riippumatta siitä, liittyykö se asiaan vai ei.

#