tiistai 26.5.2020 | 09:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Yleisökin ymmällään – FC-92 suorastaan murskasi vierailulla käyneet Vetelin Urheilijat

Irja Visuri
Ti 25.6.2019 klo 09:16

Juhannusviikolla jatkettiin jalkapalloilua ennen heransyöntitalkoita ja saattoipa siinä muutama makkarakin maistua illan päälle, kun ensin oli kulutettu suuri määrä energiaa. Vastustaja FC-92:n miehille saapui Vetelistä.

Peli oli tuskin alkanut, kun Eetu Kinnari kipattiin sääntöjenvastaisesti nurmikonpintaan. Tuomari oli tarkkana ja niin Eetu pääsi kokeilemaan rankkaritaitojaan ja eihän siinä mitään vaikeutta ollut, tilanne 1-0. Varttitunti tästä, niin illan superpelaaja Ville Marjoniemi kokeili kaukaa onnistaisiko ja sen verran hyvä oli kuti, että onnisti, 2-0.

Puolen tunnin pelin kohdalla Vetelille tuli musta aukko peliinsä ja Nivala käytti tilaamatta tulleen hetken hyödykseen. Ensin Jami Heinola teki edustuksen riveissä ensimmäisen maalinsa, Jamin pelisilmä on verrattoman tarkka, eikä juoksu- ja pelitaidoissa ole nokan koputtamista, 3-0. Taistelumaalin, kiemurtelemalla vapaalle paikalle päästen, teki Risto Visuri, pallo sujahti makeasti ylänurkkaan, 4-0. Loppupimennyksen aiheutti Ville, joka taasen tuuletti verkkoa kaukolaukauksella, 5-0. Villen ei ilmeisesti kannata kovin läheltä yrittääkään, kun omistaa noin paljon jytyä potkuissaan.

Ennen jakson loppua Veteli sai ensimmäisen verenpainetta nostattavan tilaisuuden maalintekoon, mutta maalivahtimme Ari Ahola torjui aikeet.

Paussilla kävi selväksi, että Nivalan miesten peli on noteerattu myös muilla paikkakunnilla. Kioskille tuli nimittäin Oona Lampi, joka ilimootti haluuvansa juora pillimehun, Kuortaneelta on tyttö kotoisin. Ylivieskasta taasen oli tullut ihailemaan kunnon peliä koko Hietalan perheen jälkikasvu, sukulaisuussuhteet joukkueen kapteeniin Ristoon olivat pienoisena vaikuttimena, mutta koko joukkuetta fanitettiin.

Mikäs oli faneilla olleessa, kun Jussi Keskisarja pääsi heti tilanteen herraksi, maalivahti kuitenkin torjui, mutta takaa tuli toisessa aallokossa Teemu Anttila ja taas hurrattiin, 6-0. Kavennusmaali odotti kuitenkin jo nurkan takana, ja kun Nivalan maalilla oli porukkaa enemmän kuin Imatran kokoontumisajoissa, niin joku onnistui pukkaamaan pallon verkkoon, 6-1.

Mikään ei kuitenkaan lannistanut miehiä, painostus oli selvästi Vetelin maalilla ja sitten nähtiin illan toinen ensimaali edustuksessa, Saku Marjoniemi, tuo veljessarjan nuorimmainen aloitti maalinteon saatuaan unelmasyötön Ristolta maalinedustalle, pallo verkkoon ja nimi lehteen, 7-1. Minuutti tästä Sakun isoveli Ville syötti ja Jussi Keskisarja maalaili jo 8-1. Ja jos mainoksia kuunnellaan, niin lause: ”eikä tässä vielä kaikki” piti tänä iltana kutinsa, parin minuutin päästä paitaansa pääsi tuulettelemaan Samuli Laitila, 9-1. Viiden minuutin kuluttua kulman jälkipelissä Olli Pekkalan pää oli taas rautaa ja oikeassa niksausasennossa 10-1. Juuri ennen loppuvihellystä Jussi Keskisarja tähtäsi maalitolppaan, siitä singonneen pallon läsäytti Jari Hyvärilä maaliin 11-1.

Lopputulos oli mannaa kannustamaan tulleelle yleisölle, joka oli enemmän kuin ihmeissään, sillä Veteli oli ennen tätä peliä vain pisteen päässä Nivalasta, siis ei mikään turha porukka. Mielessä pyörineet ennakkoasetelmat joutavat tori.fi -sivulle alennusmyyntiin. Joukkue onnistui niin laajalla rintamalla, että valmentaja Jouni Ohtamaa voi olla ylpeä suojateistaan, tästä täydellä höyryllä seuraaviin peleihin.

#