maanantai 14.10.2019 | 07:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Naapurit jättivät jalkoihinsa, mutta millä tavalla!

Irja Visuri Nivala-lehti
To 11.7.2019 klo 07:40

Viikko sitten vitosdivarin tämän hetken kaksi parasta joukkuetta kohtasivat DEN-areenan nurmella. Piikkipaikalla porskuttaa Ylivieskan ykkösjoukkue Nivalan seuratessa perässä. Tilastot kertoivat kuitenkin, että voitollakaan Nivala ei ohita Ylivieskaa, hengittää vain niskaan lähempänä ja siitä on luonnollisesti lyhyempi matka sännätä ohi.

Varsin pian yleisö, jota oli paikkakunnalla olevista supertalkoista huolimatta tullut paikalle, sai huomata, että turhaan ei Ylivieska ole ykkösenä. Kymmenen minuutin pelin jälkeen ensimmäinen maali välähti tulostaululle ja vaikka vähän kirpaisee kehua, niin komea maali oli taitavan tekijän tekemänä, 0-1.

Nivalakin sai omat tilanteensa. Niko Saarilampi pukkasi olkapäällään vain hieman ohi maalista, Pekkalan Olli syötti Risto Visurille upeaakin upeamman paikan, mutta Riston 44 nappis posautti pallon reilusti yli maalikehikon. Paras paikka kuitenkin vietiin ennen kuin se ehti syntyäkään – ylivieskalaisella osui maalinedustalla pallo käteen, mutta tätä ei huomattu ja niin jäi rankkari tuomitsematta.

Tappioasetelmissa lähdettiin tauolle ja kun taasen palattiin viheriölle, pelin luonne muuttui. On merkillistä, että jos pelaajalla on tietotaitoa ja selkeäsi kykyjä pelata, mistä putkahtaa halu vahingoittaa vastapuolen pelaajia, vaan niin kävi. Ensin kohteeksi joutui Risto Visuri, joka joutui poistumaan hoitotoimenpiteisiin. Tuomari antoi tapahtumasta vain keltaisen kortin, vaikka asiantunteva yleisö vaati jo tässä vaiheessa punaista. Jarmo Vuolteenahon ja Hannu Keskisarjan lippikset menivät pesuun, sen verran topakasti miehet ne löivät kenturalle, kun homma meni tuomarilta reisille.

Joukkueen omasta Instagram-päivityksessä tapahtuman jälkeistä peliä kommentoitiin näin: ”Selkärangasta taisi kuulua henkinen napsahdus, kun joukkueen kapteeni joutui jättämään kentän”. Huoli, miten Riston jalan kävi, näkyi pelissä aivan selkeästi sekoittaen pakan. Oman maalinedustan virheestä Ylivieska pääsi tekemään helpon maalin ja johtoasema sen kun vankistui, 0-2. Tämäkään ei riittänyt tuomaan turvallisuuden tunnetta ylivieskalaisille, vaan sama kaveri, joka teilasi Riston, puski Jukka Vierimaan kimppuun. Nyt kuitenkin tuomari teki sen ainoan oikean ratkaisun ja poisti pelaajan kentältä punaisella kortilla.

Kentältäpoisto oli nivalalaisten suojelua, sillä seuraavan kohteen osoite olisi varmasti ollut ambulanssikyyti Oulaskankaalle, jos tämä yltiöpäinen pelaaja olisi saanut jatkaa harrastustaan. Tällä tasolla pelattaessa tapahtumat olivat uskomatonta esitystä, täysin poissa oikeasta.

Lopputuloksen 0-3 Ylivieska sai vajaalla miehistöllä tehtyä ja tästäkin voi päätellä, miten taidokas joukkue heillä on. Nuoret pelaajat tulevat pärjäämään hyvin vielä korkeammallakin tasolla, kunhan eivät ota liikaa oppia kyseenalaisista keinoista.

#