tiistai 26.5.2020 | 08:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Jalkapalloilun Jussi-patsas jakoon

Irja Visuri
Pe 19.7.2019 klo 10:10

Alkuviikosta oli epävarmaa pelataanko miesten jalkapallo-ottelua lauantaina vai ei, sillä vastustajaksi arvottu Kobolt BK oli vielä torstaina epävarma, saako kahdeksaa pelaajaa kentälle. Mutta niin vain pelikellon lähdettyä käyntiin heillä oli täysi arsenaali asemissa. Hieno juttu, että peliä ei tarvinnut siirtää, eikä tullut Nivalalle luovutusvoittoa, se on tylsintä mahdollista pisteenmetsästystä.

Nivalalaissilmin katsottuna aivan alussa hiipi yleisön joukossa kulman jälkihöyryissä käsivirhe-epäily, mutta suurempaa mekkalaa ei nostettu, kun tuomari ei edes kulmakarvaa kohottanut asialle. Vartin pelin jälkeen Nivalan maalinedustalle iski ruuhkaa, siinä tohinassa törmättiin ja tuomari katsoi suurimmaksi syylliseksi nivalalaisen pelaajan, tällä kertaa aiheellisesti. Eihän se mukavalta tuntunut, kun vastustaja teki varmoin elkein rankkarista maalin, 0-1, mutta minkäs voit, kun läjä on housuissa.

Vastapainoksi iloa silmälle tehtailtiin urakalla, kun nivalalaiset pääsivät kulmapotkujen makuun, niitä pommitettiin oikealta ja vasemmalta, tolpat notkuivat, pallo pyöri, verkko ei vain heilunut oikealla tavalla, Koboltin pelaajat pääsivät aina torjumaan pahat aikeet. Kunnes puolentunnin uurastuksen jälkeen Jukka Vierimaa porhalsi maalia kohti, tuomari-huudoilla ja muillakin älähdyksillä yritettiin paitsiota, mutta tuomari pysyi kannassaan ja antoi pelin jatkua. Niin Jukka painoi eteenpäin, puolustus törötti paikoillaan, huuti vain ja maalivahti kohotteli olkapäitään, Jukka ei heitä korkealle noteerannut vaan teki maalin, jestas sentään, 1-1.

Molemmilla oli mahdollisuus saada lisämaaleja, Samuli Laitilan rohkea läpisyöksy ja potkaisu olivat kaunista katseltavaa, tuuli vain teki tepposet ja huilautti pallon ohi maalin. Tarkemmin osui Koboltin miehet, vauhdikas kaukoveto jysähti Nivalan maalin ylärimaan. Tätä tilannetta edelsi pienoiset yliyrittämisen kuviot, niinpä valmentaja Jouni Ohtamaa karjaisi omilleen: ”kikat pois ja suoraa peliä”.

Tätä ei ainakaan Keskisarjan Jussi totellut, sillä tämä erikoisasentojen mies teki vaakatasossa kylkiasennossa ilmassa kellotellen Nivalalle johtomaalin 2-1. Jos jalkapallossa jaettaisiin Jussi-patsaita, niin tässä joukkueessa sen saisi nimenomaan Jussi. Kaikki muistanevat Jussin viime kesän erikoisen, DEN-areenan taitavimman maalin saksipotkulla, kolmoisvoltilla taaksepäin kerien pallo verkkoon.

Sittenpä olikin tauon paikka, aika kuluu nopeasti hyvässä seurassa kahvilla pullalla tai ilman, eikä aikaakaan, kun peli jatkui. Tilanteita tuli ja meni, enimmäkseen Nivala painosti ja tekikin lopulta kaksi komeaa maalia. Ensin Ville Marjoniemi, nopea kuin salama, kiirehti laidalta ohittaen kaikki muut, antoi varman keskityksen josta Niko Saarilampi teki 3-1 maalin. Eikä Villen vahvuuksia ole pelkkä nopeus, sillä hän pääsi antamaan vapaapotkun, keskitti sen täydellisesti Olli Pekkalan päähän, tulos 4-1. Villen ja Ollin yhteistyö on noteerattu yleisön joukossa, se on tuloksellista, taitavaa katsottavaa.

Peli voitettiin, ei vain maalintekijöiden ansiosta, vaan maalissa huipputorjuntoja esittänyt Ari Ahola ansaitsee suuret kiitokset. Sormet olivat mutkilla ja niihin ruutattiin kylmää, että liekö olleet jäässä, mutta niin vain monta hyvää iskupaikkaa niillä torjuttiin. Pisteet napsahtivat Nivalan laariin, sarjan kakkospaikka pysyi näpeissä, upea esitys koko joukkueelta.

#