maanantai 27.1.2020 | 11:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatkan pääkirjoitus: Pienet varoitusmerkit tulevat taas liikenteeseen

Nivala-lehti
Ke 7.8.2019 klo 21:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perjantaista lähtien Nivalan kyläkuvassa on taas uusia, pieniä varoitusmerkkejä. Liki 180 pikku ihmistä aloittaa ensimmäistä kertaa koulutiensä. Heistä viitisenkymmentä liikkuu keskustassa Kyösti Kallion koulun ja kodin väliä ja toista sataa koulumatkoillaan sivukylillä.

Vanhemmat liikkunevat lastensa mukana aluksi, tai ovat käyneet koulutien ja sen vaaranpaikat läpi ennakolta. Poliisi kuitenkin muistuttaa, että moottoriajoneuvolla liikkujien tulee ajaa koulujen lähellä tavanomaista tarkkaavaisemmin ja muistaa, että heitä koskee aina erityinen velvoite varovaisuuteen silloin, kun lapsia on liikenteessä.

Kiekon kyläkulman pikkuteillä muistutetaan koskettavasti varoituskyltillä, että heillä on paljon lapsia mutta ei yhtään ylimääräistä.

Poliisi valvoo lähipäivinä erityisesti suojatiesäännön ja liikennevalojen noudattamista, ajonopeuksia, kevyttä liikennettä, turvalaitteita ja tarkkaamattomuutta aiheuttavia tekijöitä eli muun muassa puhelimenkäyttöä.

Älylaitteiden käytöstä kannattaa muistuttaa myös pieniä koululaisia, että he eivät käyttäisi niitä liikenteessä, ei jalan eikä pyörällä kulkiessa.

On paljon lapsia mutta ei yhtään ylimääräistä.

#