lauantai 28.3.2020 | 20:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapajärven suviseurat Reisjärvellä – Järvikylän laaja peltoaukea tarjoaa ihanteellisen ympäristön 80 000 asukkaan seurakaupungille ensi kesäkuussa

Seuratoimikunnan puheenjohtaja Arto Paavola: seuratunnus lohduttaa ja hoitaa

Antti Savela
Ma 2.9.2019 klo 17:30 | päivitetty ma 18:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ensi vuoden suviseuroista päävastuun ottanut Haapajärven Rauhanyhdistys järjestää suviseurat naapurikunnassa Reisjärvellä, Kalajan järvikuiviolla Järvikylällä. Seurakenttä sijaitsee Haapajärven ja Reisjärven puolivälissä.

Matkaa molempiin taajamiin on 15 kilometriä.

Seuroista vastaavan seuraorganisaation päätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Peltoniemi kertoo, että kun seuravastuu annettiin nelisen vuotta sitten, Haapajärveltä etsittiin riittävän suurta ja yhtenäistä peltoaluetta. Sitä ei kuitenkaan löydetty.

– Kun sitten lähdimme kartoittamaan naapurikuntien tilannetta ja saavuimme Järvikylään, havaitsimme heti, että olemme oikeassa paikassa, Peltoniemi kertoo.

Seurakenttä koostuu 192 hehtaarista, joista on tehty vuokrasopimus 12 maanomistajan kanssa. Pellot ovat olleet heinikolla useampana vuonna, jotta ne kantavat seuravieraat ja heidän ajoneuvonsa.

Päätoimikunnan varapuheenjohtaja Markku Poikkimäki kertoo, että Järvikylän suuren peltoaukean reunamaille on tuotu jopa 50 rekkalastillista materiaalia, jota käytetään valtavan 80 000 asukkaan suviseurakaupungin rakentamiseen. Ne on varastoitu sievään konttiriviin. Konttien vieressä on muun muassa filmivanerikasoja, joista rakennetaan ravintoloiden ja kahviloiden ja muiden yleisön käyttämien tilojen lattiat. Yleisötiloina käytetään isoja telttoja, ja suurin niistä on seurateltta, joka on seurojen näkyvin maamerkki.

– Tuonne se pystytetään, näyttää Poikkimäki kaukana pellolla olevaa yksinäistä koivua. Siitä vasemmalle tulee seurateltta ja muut kaupungin tarvitsemat palvelut, Poikkimäki kertoo ja toteaa vajaan viikon pystyssä olevan suviseurakaupungin sisältävän aivan tavalliset ison kaupungin palvelut.

– Seurakaupungissa on esimerkiksi ensiapupiste lääkäripäivystyksineen ja ambulansseineen. Lähellä olevia terveyskeskuksia informoidaan tulevasta, jotta ne voivat varautua lähistöllä olevan väkimäärän hetkelliseen kasvuun, Poikkimäki toteaa.

Seurojen päätoimikunnan varapuheenjohtaja Markku Poikkimäki kehuu järvikuiviota ihanteelliseksi paikaksi. Paikalliset viljelijät sanovat sen olevan märkänä kesänä viljelyskelpoinen ja kuivana riittävän kostea. Läpäisevän maan vuoksi pienet sateet eivät ole ongelma ja pitkiin rankkasateisiinkin on varauduttu.

Seurojen järjestelyvastuu on ensi vuonna Haapajärven, Nivalan, Kärsämäen, Haapaveden, Pyhäjärven, Reisjärven, Pyhännän ja Pihtiputaan rauhanyhdistyksillä. Näistä Haapajärvi kantaa päävastuun.

Suviseurat Reisjärven Järvikylässä pidetään 26.- ja 29. kesäkuuta 2020. Järjestelyjä suunnittelee ja toteuttaa noin 700 talkoolaista ja varsinaisten seurojen aikana työvuoroja tehdään jopa 10 000 kappaletta.

Kontit ja muut rakennustarvikkeet saapuivat seurakentän viereen Järvikylälle heti Muhoksen suviseurojen jälkeen. Työt seurakentällä alkavat syksyllä kaiutinpylväiden pystyttämisellä ja talvella ne jatkuvat kantavien teiden rakentamisella.

Poikkimäen mukaan Reisjärvelle odotetaan noin 75 000 seuravierasta. Lisäksi päivittäin seuroihin saapuu 5 000 – 10 000 päiväkävijää. Liikennejärjestelyt eivät hänen mielestään pitäisi olla ongelma, sillä seurakentän majoitusalueelle liikennettä voidaan ohjata useampaa reittiä pitkin.

Koska matkailuautoja on paljon ja ne ovat kaikki saman näköisiä, voisi luulla että seuravieras voi eksyä seurakentältä majoitukseen saapuessaan.

– Tämä on otettu huomioon. Seuraväelle jaetaan karttoja, joiden avulla takaisin voi suunnistaa. Lisäksi nykyisin puhelimeen voi asentaa sovelluksen, jossa näkyy sen hetkinen olinpaikka ja asuntoauton tai asuntovaunun sijainti.

Halusimme lohduttaa ihmisiä Isän Jumalan jokapäiväisellä huolenpidolla.

Arto Paavola seurojen tunnuslauseesta

Tunnus lohduttaa

Antti Savela

Reisjärven suviseurojen tunnus on "Herra, Sinuun minä turvaan (Ps. 31:2)".

Seuratoimikunnan puheenjohtajan Arto Paavolan mukaan seurojen tunnus kuvaa luottamusta Kaikkivaltiaan johdatukseen ja toisaalta se muistuttaa omakohtaisesta uskosta ja evankeliumista, joka julistaa syntien anteeksiantamusta.

Tunnusta miettiessään seuratoimikunta pohti nykyajan rauhattomuutta ja levottomuuden mukanaan tuomaa ahdistusta.

– Halusimme lohduttaa ihmisiä Isän Jumalan jokapäiväisellä huolenpidolla.

Tulevien suviseurojen graafinen ilme julkaistiin maanantaina. Vaikuttavan tunnuksen on suunnitellut ja toteuttanut Reisjärven kristillisen opiston kuvaamataidon opettajan Timo Veikko Kinnunen vetämä työryhmä.

Vaikka suurin osa seuravieraista ovat vanhoillislestadiolaiseen herätysliikkeeseen kuuluvia, SRK:n viestintäpäällikkö Olli Lohi korostaa, että suviseurat ovat avoimet kaikille ja kaikki ihmiset ovat tervetulleita seuroihin. Hän toteaa, että viime vuosina päiväkävijöiden määrä on lisääntynyt. Seuroja voi seurata myös kesäseuraradiosta ja muista viestimistä sekä seurojen nettisivuilta, jotka ovat jo avattu.

Reisjärven suviseurat 2020

Ensi kesän suviseurat pidetään Reisjärvellä.

Seurakenttä sijaitsee Reisjärven ja Haapajärven välimaastossa Järvikylällä

Suviseurat ovat Pohjoismaiden suurin hengellinen tilaisuus

Paikalle odotetaan 80 000 seuravierasta

Edellisen kerran suviseurat olivat Reisjärvellä 1968

Haapajärvellä suviseurat olivat 1977

Ennen seuroja valmisteluissa mukana 700 ihmistä

Seurojen aikana tehdään 10 000 talkoovuoroa

#