lauantai 28.3.2020 | 20:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaikenkarvaiset koirat näyttelyssä Liittolassa lauantaina – Match show -tapahtumissa osallistumiskynnys on matalammalla kuin virallisissa näyttelyissä

Eetu Kupulisoja
Ke 4.9.2019 klo 08:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Maliskylällä, Liittolan kylätalolla, järjestetään lauantaina leikkimielinen koiranäyttelytapahtuma eli match show. Toisin kuin tavallisiin koiranäyttelyihin, match show'hun voivat osallistua kaikenikäiset ja -rotuiset koirat eli myös sekarotuiset.

SULARO:n eli Suuret Laumanvartijarodut ry:n järjestämässä match show'ssa on yhteensä kuusi kilpailuluokkaa: pienet pennut (alle 12kk), isot pennut (alle 12kk), pienet aikuiset (säkäkorkeus alle 40cm), isot aikuiset (yli 40cm), lapsi & koira sekä lapsi & lelukoira.

Tapahtumassa valitaan myös kaunein laumanvartijarotuinen ja kaunein metsästysrotuinen koira.

– Kilpailuluokista löytyy kaikille oma. Erityisesti lapset on huomioitu halvemmilla ilmoittautumismaksuilla ja lapsi & lelu -luokka on ilmainen, mainitsee tapahtuman taustavoimiin kuuluva Carolina Törmälehto, joka toimii myös yhtenä näyttelyn tuomareista.

Törmälehdon mukaan osallistuvien koirakoiden määrää on etukäteen vaikea arvioida, sillä ilmoittautuminen tapahtuu vasta paikan päällä.

– Määrä voi olla ihan mitä vain 20–100 koiran väliltä.

Viralliset koiranäyttelyt on tarkoitettu rekisteröidyille FCI:n hyväksymille rotukoirille, joten rekisteröimättömät ja monirotuiset koirat jäävät niiden ulkopuolelle. Carolina Törmälehdon mukaan myös virallisten näyttelyiden ilmoittautumismaksut ovat aika korkeita, joten näyttelyt jäävät siksikin monelta kokematta.

– Kokemuksemme mukaan osallistuiskynnys on isompi virallisiin näyttelyihin. Näihin match show -tapahtumiin ihmiset uskaltavat osallistua eri tavalla, ja erityisesti lapsille tämä on erittäin hyvä ja kannustava ponnistuslauta koiraharrastukseen.

Lauantain tapahtuma järjestetään täysin talkoovoimin. Järjestäjät kiittävät lähiseudun yrityksien lahjoituksia, jotka mahdollistavat palkintojen jakamisen osallistujille. Kaikki näyttelyn lapsiosallistujat palkitaan.

Liittolassa tarjolla on myös muun muassa poniratsastusta, lemmikkitarvikkeiden ja pienyrittäjien tuotteiden myyntiä, kasvomaalausta ja kanttiini. Perheen pienimmille tavattavissa ovat Frozenin Elsa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

#