lauantai 4.7.2020 | 00:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Se on siinä! – FC-92:n jalkapallomiehet nousivat takaisin Neloseen

Irja Visuri
Ti 10.9.2019 klo 09:41

Kesän viimeisessä kotipelissä FC-92:n miehet taiteilivat meiningillä kaikki tai ei mitään, sillä kesä on mennyt niin upeasti, että vitosdivarin kakkossija roikkui nenän edessä, kuin aasille porkkana, sen pystyisi enää nappaamaan itselleen lauantain vastustaja Lohtajan Veikot. Aamusta lähtien oli päivänselvää, että tämän pelin voittaja tuulettaa sarjanousua iltapäivällä.

Eipä siis ollut ihme, että Lohtajan pelaajat olivat valinneet taktiikaksi jyrätä nivalalaiset heti alkuunsa, hyökkäyksiä sateli oikealta ja vasemmalta, yrittipä jokunen porhaltaa keskeltä kenttääkin Nivalan maalille. Puolustus oli kuitenkin tänään rautaa, eikä pahoja kuteja päässyt kohti maalia kuin muutamia ja ne torjui huippumokkemme Ari Ahola.

Vartin pelin jälkeen hän teki ratkaisevan oikea-aikaisen vastaantulon torjuen näin varman maalin, josta peli olisi voinut kellahtaa Lohtajan laariin, mutta näin ei käynyt.

Puolen tunnin rynnistyksen jälkeen kaveri alkoi kypsyä, alkuinto laantui ja silloin iski Nivala. Marjoniemen veljeksistä Ville vanhimpana ryösti pallon, ohjasi sen pikkuveljelleen Sakulle, joka huomasi, että Eetu Kinnari kiihdytteli etukenossa kohti maalia, siinäpä ei Lohtajan maalivahdilla ollut enää mitään sanomista asiaan, kun Eetu tempaisi komealla kaarella pallon maaliin, 1-0.

Vielä ennen taukoa Jarkko Vierimaa oli onnistua kasvattamaan pistetiliään, mutta tolppa notkahti ja pallo poukkosi väärälle puolen verkkoa, ah niin lähellä, niin lähellä, että suorastaan tympäisi.

Toisen jakson alkuminuuteilla Nivalalle heilahti keltainen korttikin, tilanne oli sekava, mutta selvääkin selvempi oli tapaus, kun Eetu pääsi Lohtajan maalille lähes yksinään, sen verran vastustaja ehti reagoida, että kaatoi Eetun, tuomari ei kuitenkaan asiaa noteerannut mitenkään ja näin Nivalalta vietiin varma maali, katkeran suloista kalkkia.

Vaan Eetupa ei lannistunut ja kellon näyttäessä 73 minuuttia hän puikotti ukkoa jos toista kiertäen heidät leikitellen ja lopuksi täräytti maalin. Tästä Lohtajan maalivahti meinasi hiiltyä ja ihan syytön pallo sai kokea kovia otteita. 2-0.

Nivalalaiskannattajilla oli jo muikea ilme kasvoillaan, mutta vielä ei uskaltanut ruveta vetämään suuta hevosenkengälle, aikaa oli vajaa parikymmentä minuuttia ja ennenkin on varma voitto livennyt kankkulan kaivoon viimehetkillä.

Mutta tänään ei lipsunut, ei sitten yhtään. Johtoasemassa Nivala pelasi kylmäpäisesti ja Lohtaja puri hammasta ja pälyili kelloa. Turhautuminen purettiin vallan väärällä tavalla ja keltainen korttikokoelma kasvoi.

Kortit eivät kuitenkaan ratkaise tulosta vaan maalit, niitä Nivalalla oli enemmän ja loppuvihellyksen suloisen äänen kaikuessa pystyttiin toteamaan, että ”Se on siinä”, sarjanousu neloseen on tosiasia.

Päivän sankari oli tietysti kahden maalin mies Eetu Kinnari, mutta joukkueessa ei ollut heikkoa lenkkiä ollenkaan, kaikilla oli tahtotila voittaa peli. Voiton myötä rahavaratkin kasvoivat, sillä Hannu Keskisarja oli luvannut tukea joukkuetta rahallisesti, jos tämä peli voitetaan, joka euro on tarpeeseen, sillä kustannukset nousevat sarjan myötä, peleissä on kolme tuomaria, maksutkin siis kolminkertaiset.

Ensi kesänä pelit ovat tasoltaan kovempia, mutta siihen osataan valmistautua, miehillä on hyvä valmentaja ja taustatiimikin kunnossa: vakituinen valokuvaaja, kioskin pitäjä ja raportoija, joka kirjoittelee omiaan, jos ei ehdi peliä seurata. Menestys on enää pienestä kiinni.

Joukkue haluaa kiittää jokaista kannustajaansa, teitä tarvitaan, teistä pelaajat saavat voimaa, jos meinaa väsyttää. Toivottavasti löydätte jatkossakin tienne DEN-areenalle mainion urheilulajin pariin.

#