keskiviikko 19.2.2020 | 18:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatkan pääkirjoitus: Nivalan Teollisuuskylän uudelle johtajalle tulospaineita

Nivala-lehti
Ke 9.10.2019 klo 21:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan Teollisuuskylä saa uuden johtajan. Toimitusjohtaja Harri Porasen on hyvä tulla yhtiöön, jonka tilaa luonnehditaan erinomaiseksi.

Samalla Puranen saa myös paineita. Teollisuuskylän hallituksen puheenjohtaja Jarmo Vuolteenaho muotoilee sen näin: "Meillä on kovat odotukset, että Teollisuuskylän kehitys jatkuu hyvin kuten tähänkin saakka."

Kun toimitusjohtajan valinta oli vielä kesken, sama asia ilmaistiin hieman toisin: odotetaan että uusi johtaja tuo Teollisuuskylän toimintaan jotain omaa, jotain uutta.

Nivalan Teollisuuskylän liikevaihto on reilut kolme miljoonaa euroa vuodessa. Vaikka yhtiön taloutta kuvaillaan hyväksi, se ei ole Nivalan kaupungille mikään rahasampo suoranaisesti. Sen tulos on ollut vain joitakin tuhansia vuodessa, viime vuonna 11 000 euroa.

Välilliset vaikutukset ovat asia erikseen. Nivalan Teollisuuskylässä on noin sata yritystä. Sen tonttimaa on viime vuosina ollut niukkenemaan päin, mutta yhtiölle kaavoitetaan parhaillaan uusia tontteja Kurunpuhdon alueelle Haapaperän sotilaskentän ja junaradan väliin.

Yksi tehtävä tai ainakin toive Nivalan kaupungin ja Teollisuuskylän johdolla on: saada Poranen muuttamaan perheensä kanssa Nivalaan. Tällä tietoa työmatka käy Nivalaan 50 kilometrin päästä Rautiosta.

Odotetaan että uusi johtaja tuo Teollisuuskylän toimintaan jotain uutta.

#