perjantai 29.5.2020 | 04:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lietekuiluun pudonnutta sonnivasikkaa nostettiin toista tuntia Nivalassa

Pirjo Kunelius
Ma 4.11.2019 klo 10:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Noin parisataa kiloa painava sonnivasikka putosi parresta lietekuiluun maanantaiaamuna Nivalassa. Eläin saatiin vahingoittumattomana pois lietekuilusta.

Jokilaaksojen pelastuslaitos sai hälytyksen kello 8.25. Pelastuslaitos nosti yhteistyössä omistajien kanssa eläimen pois lietekuilusta.

Homma ei aina ole kuitenkaan niin yksinkertainen, pelastusoperaatio kesti kokonaisuudessaan toista tuntia. Työssä on otettava huomioon pelastajien työturvallisuus ja myös eläimen hyvinvointi noston aikana, apuna käytettiin muun muassa nostoliinoja ja puutavaraa.

Pelastuslaitokselle kuuluvia eläimen pelastustehtäviä ovat maatalouden tuotantoeläimien auttaminen kiireellisessä hädässä sekä pelastuslaitoksen vaativat eläintenpelastustehtävät.

– Tällaisia tyypillisiä tapauksia ovat esimerkiksi maatalouden suurten eläinten putoaminen tai juuttuminen navettojen lietejärjestelmiin sekä eläinten pelastaminen muusta vaarallisesta paikasta esimerkiksi ojasta tai heikkojen jäiden aikaan veteen joutuneen eläimen pelastaminen, palomestari Matti Virtanen selventää.

#