maanantai 28.9.2020 | 14:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ylivieskan Jääkarhuissa jääkiekkoa pelaava nivalalainen Moona Keskisarja saa Valio Akatemian stipendin – Stipendejä jaetaan lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen

La 30.11.2019 klo 17:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jääkiekkoilija Moona Keskisarja on saanut Valio Akatemian stipendin vuodelle 2020. Stipendejä jaetaan lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen.

15-vuotiaan Moona Keskisarjan pelipaikka on hyökkääjä. Hän pelaa tällä hetkellä Ylivieskan Jääkarhujen riveissä naisten Mestiksen karsintasarjaa. Viime vuonna hän oli mukana Jääkarhujen C-tyttöjen SM-hopeajoukkueessa. Cowboys-kasvatti on ollut mukana myös Jääkiekkoliiton leirityksissä. Hän on pelannut myös jalkapalloa.

Pohjois-Suomen alueen nuorille urheilijoille on myönnetty yhteensä 38 stipendiä 18 800 euron arvosta muun muassa painonnoston, sirkustaiteen ja agilityn tukemiseen.

Valtakunnallisesti Valio Akatemia jakaa lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen 308 stipendiä yli 130 000 euron arvosta. Mukana stipendiaatteja olivat valitsemassa ohjelman kummit, jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi.

– Hakemukset olivat jälleen kerran hyvin perusteltuja ja niistä välittyi upeasti se, kuinka erityisiä nuoria liikkujia Suomessa on. Haluamme valinnoissa huomioida sen, että tukea jaetaan mahdollisimman monipuolisesti: valtakunnallisesti, eri ikäisille, eri lajeille ja niin yksilöille kuin joukkueille ja kouluryhmillekin, projektipäällikkö Nina Wahlström Valiolta kertoo.

#