perjantai 3.7.2020 | 22:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pitkään valmisteltu ja odotettu Kestintuvan joulujuhla on asukkaille vuoden kohokohta – Illan odotetuinta antia oli kaikille lahjan tuoneen ja kaikkia henkilökohtaisesti tervehtineen Joulupukin vierailu

Maritta Raudaskoski
Su 1.12.2019 klo 12:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Joulun lämmintä tunnelmaa aidoimmillaan koettiin Esperi Hoitokoti Kestintuvan järjestämässä joulujuhlassa. Pitkän perinteen omaavaan juhlaan osallistui 25 ympärivuorokautista hoivaa tarjoavan ryhmäkodin asukasta sekä yhdeksän ohjatussa palveluasunnossa asuvaa. Lisäksi paikalla oli vieraita, sekä asukkaiden omaisia ja ystäviä salin täydeltä.

– Kotimme asukkaat odottavat joulua innolla kuin pienet lapset. Siksi olemmekin aloittaneet Kestintuvalla joulun valmistelut jo hyvissä ajoin. Tämä yhteinen joulujuhla on vuoden kohokohta, jonka tunnelmasta osallistujat nauttivat. Asukkaamme ovat ihanan aitoja ihmisiä, heistä meillä on paljon opittavaa. Valitettavasti vieläkin joillakin ihmisillä on ennakkoluuloja kehitysvammaisia kohtaan, kertoo yksikönpäällikkö Satu Hiltunen.

Anni Paananen, Veera Korkeakangas, Suvi Parttimaa ja Mervi Seppälä lauloivat kauniisti ”Heinillä härkien kaukalon”.
Maritta Raudaskoski

Esperi koti Kestintuvan asukkaat saapuivat juhlapaikalle Nuorisoseuralle invatakseilla ja henkilökunnan ja omaisten kyyditseminä. Osa omaisista on saapunut kaukaakin ja siten joulujuhla on myös tilaisuus vaihtaa kuulumisia henkilökunnan kanssa henkilökohtaisesti kasvotusten. Omaiset toivat lahjapaketteja tullessaan, mutta talon puolesta oli varmistettu, että kaikille löytyi pukinpussista jaettavaa.

Tilaisuus aloitettiin kahvi- ja mehutarjoilulla. Tortut, piparit ja piirakat maisteltiin Nivalan Puhallinorkesterin musiikin siivittämänä. Seurakunnan puolesta jouluisen tervehdyksen toi seurakuntapastori Merja Jyrkkä. Kestintuvan kaunisääniset laulajat Anni Paananen, Veera Korkeakangas, Suvi Parttimaa ja Mervi Seppälä lauloivat Heinillä härkien kaukalon.

Tilaisuudessa laulettiin myös yhteislauluna Enkeli taivaan ja Maa on niin kaunis. Yhteiset keskustelut ja lähellä olo olivat tärkeässä osassa juhlaa.

Marko Selkäinaho oli todella iloinen saamastaan lahjasta ja esitteli ylpeänä Muumi-puseroa.
Maritta Raudaskoski

Illan ehdoton kohokohta ja odotetuin ohjelmanumero oli kuitenkin Joulupukin vierailu. Jännitys tiivistyi pukin saapumista odotellessa ja riemu oli ylimmillään, kun pukki astui ovesta sisään. Kaikille riitti lahjoja ja pukki tervehti jokaista henkilökohtaisesti.

Pukki kertoi postilakon vähän haitanneen kirjeiden kulkua ja nilkutus johtui siitä, kun poro oli hypännyt varpaalle. Lumen sulaminenkin oli aiheuttanut omia ongelmiaan:

– Rovaniemelle asti pääsin porolla, mutta siitä eteenpäin piti kulkea potkulaudalla, pukki kertoi.

Pukkia avustaneiden tonttujen jakamia paketteja avattiin innolla ja niiden kätköistä paljastuneista lahjoista oltiin aidosti riemuissaan. Kestintuvan asukkaat saavat iloita joulupukin vierailusta vielä toistamiseen, sillä jouluaattona sinne saapuu pukki vielä uudelleen.

Joulupukki tervehti kaikkia salissa olijoita. Tässä vuorossa Taina Ruuska.
Maritta Raudaskoski

#