maanantai 28.9.2020 | 14:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Nuken takkuinen ja sekainen tukka suoristuu hoitoaineella ja kiehuvalla vedellä – Tuleva ympäristöneuvoja Jutta Ojala jakoi Ekotorin joulunavajaisissa vinkkejä nukkejen entisöintiin

Eetu Kupulisoja
Ma 2.12.2019 klo 20:00 | päivitetty ti 14:49

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nukke on lähtökohtaisesti kovin epäympäristöystävällinen tuttavuus: kun siihen tulee pieni vika, se heitetään usein pois. Piakkoin valmistuva ympäristöneuvoja Jutta Ojala haluaa olla suitsimassa moista kehitystä.

– Nukkejen entisöintiin on simppeleitä metodeja, joita kuka vaan voi käyttää. Netistä löytyy tietoa, mutta se vaatii yleensä englannin kielen taitoa. Jos minä niitä osaan tehdä, osaa kuka vain, Ojala naurahti.

Ojala piti maanantaina nukkejen tuunauspajaa Ekotorin perinteisissä joulunavajaisissa. Yleensä joulu on avattu Ekotorilla 5. joulukuuta, mutta tänä vuonna torttuja ja glögiä maisteltiin hieman aiemmin.

Jutta Ojala oli koonnut malliksi inspiraatiokuvia, millaisiksi nukkeja on mahdollista tuunata. Yksi yleinen operaatio, mitä nukeille pitää usein tehdä, on hiustenhoito. Nukkeja kun tapaa vaivata takkuinen ja sekainen tukka.

– Paljon hoitoainetta ja kiehuvaa vettä, joka suoristaa tukan.

Ojala kannustaa pelastamaan kirppareilta huonokuntoisia nukkeja ja antamaan niille uuden elämän.

– On viiden minuutin projekti tehdä nukelle uudet vaatteet esimerkiksi parittomista sukista, Ojala vinkkaa.

#