perjantai 22.1.2021 | 07:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalalainen Best Glass Oy sai Keski-Pohjanmaan yrittäjäpalkinnon – Rohkeus erikoistua siivittänyt menestykseen

Hannu Lehto
To 5.12.2019 klo 19:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on valinnut Vuoden yrityspalkinnon saajaksi Nivalassa pääasiallisesti toimivan eristys- ja turvalaseja valmistavat Best Glass Oy:n. Yhtiön perusti Teemu Ohtamaa vuonna 2011. Muita omistajia ovat Petri Halonen ja Mika Hirvi sekä pääomasijoitusrahasto Nordic Option.

Valintaraati kehui sitä, miten Best Glass Oy on menestynyt erikoistumalla eristys- ja turvalasivalmistajana. Yritys on Pohjois-Euroopan suurin ja yksi Euroopan nykyaikaisimmista eristyslasitehtaista. Best Glass tekee jo yli 45 prosenttia Suomessa käytettävästä eristyslasista.

– Myös yrittäjien rohkeus ja ennakkoluulottomuus on antanut yritykselle mahdollisuuden kasvaa voimakkaasti sekä kansainvälistyä ja on ollut esimerkkinä muille yrityksille. Menestyksen takana on myös sitoutunut henkilökunta. Yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät ja vuosittaiset tavoitteet on joka vuosi saavutettu, raati perustelee.

Eristyslasia valmistetaan pääasiassa rakennusteollisuudelle tuotteita valmistaville yrityksille kuten esim. ikkuna- ja ovitehtaille. Uusi tehdas avattiin kesällä 2017 Nivalaan, ja tällä hetkellä pitkälle automatisoitua tuotantotilaa on noin 10 000 neliömetriä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli 15,5 miljoonaa euroa, ja sen arvioidaan olevan vuoden 2019 loppuun mennessä 26 miljoonaa euroa.

– Lasipinnat rakennuksissa ovat kasvaneet. Ennen yhden ikkunan keskimääräinen koko oli 0,75 neliöä uudisrakennuksissa, nyt ollaan jo neliömetrin tuntumassa. Energiatehokkuuden vaatimusten myötä erityslasia tarvitaan yhä enemmän. Sisustamisessa erilaisten lasiratkaisujen suosio myös kasvaa, Ohtamaa kuvaa yhtiön tilannetta lasimarkkinoilla.

Firman operatiivinen johtaja kehuu Nivalaa yritysmyönteisenä paikkakuntana:

– Paikallisesti voi kehua sekä kaupugin että teollisuuskylän roolia paikallisten yritysten toiminnan tukemisessa. Nivala on todella hyvä paikka meidän kaltaiselle tehtaalle, sillä lähellä on useita ikkuna- sekä ovitehtaita ja täällä on saatavissa joustavaa, osaavaa työvoimaa.

– Koko valtakunnassa yritystoiminnan kannalta toivoisin, että työmarkkinaratkaisuissa päästäisiin sopuun keskustelemalla eikä lakkoilemalla. Suomi on kuitenkin saarivaltio ja esimerkiksi satamissa mahdolliset lakot olisivat katastrofi.

– Yritystukien osalta toivon tasapuolisuutta. Tukien leikkaamista en vastusta, mutta kilpailullisesti ei ole tasa-arvoista, että esimerkiksi Puolassa, Latviassa ja Liettuassa yritykset voivat saada esimerkiksi kuljetus- ja vientitukia yhteiskunnalta, mihin Suomessa ei ole mahdollisuutta. Toivoisi tasapuolisuutta tuissa edes kaikkien EU-maiden kesken, Teemu Ohtamaa toivoo.

#