sunnuntai 9.8.2020 | 05:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Katso kuvagalleria: Nivalan Reserviupseerikerho ja NU:n hiihtojaosto ahkeroivat kynttilät ja liput sankarihaudoille – Kyösti Kallion hauta sai 102 kynttilää

Eetu Kupulisoja
To 5.12.2019 klo 20:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ei kestänyt monta hetkeä, että kaikille Nivalan hautausmaan sankarihaudoille oli sytytetty kynttilä ja asetettu pieni Suomen lippu. Nivalan Reserviupseerikerhon ja Nivalan Urheilijoiden yhteistyö oli tehokasta.

– Onneksi on lunta maassa. Lipun kiinnittäminen sulaan maahan olisi vaatinut vähän insinööritaitoa, totesi Reserviupseerien Reijo Saviluoto.

Hän kertoi, että tällaisen asian puolesta lähdetään mielellään liikkeelle. Itsenäisyyspäivänä hän ja muut reserviupseerit osallistuvat kunniavartioon.

– Aika vähän tämä kuitenkin on sen rinnalla, mitä he tekivät, jotka sankarihaudoissa makaavat.

NU:n hiihtojaosto oli saanut täksi vuodeksi partiolaisilta tutun tehtävän sytyttää kynttilät sekä sankarihaudoille että presidentti Kyösti Kallion haudalle.

– Kirkkoherra Sanna Jukkola kysyi, olisiko meillä näin maakuntaviestivuonna kiinnostusta. Hyvin löytyi innokkaita, ja myös vanhat aktiivit lähtivät mielellään mukaan. Tämä on juhlava tilaisuus, hautausmaasta tuli todella kaunis, hiihtojaoston puheenjohtaja Juhani Kumpusalo sanoi.

Hän löysi sankarihaudoista monta tuttua sukunimeä.

– Samat tutut suvut ovat olleet aikoinaan puolustamassa maata.

Hiihtojaoston väellä oli juhlava ilta, sillä hautausmaalta matka jatkui NU:n hiihtäjän Saku Hautalahden ylioppilasjuhliin.

Kyösti Kallion haudalle sytytettiin Suomen itsenäisyysvuosien mukaisesti 102 kynttilää. Muilla presidenttien haudoilla eli Helsingin Hietaniemessä ja Luumäellä kynttilät tiettävästi sytytetään jo klo 17, mutta Nivalassa vanhan perinteen mukaan vasta klo 18 - että Heikkilän tilalla ehditään saada navettahommat tehdyksi.

#