sunnuntai 9.8.2020 | 06:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

NIHAK avaa ovensa uusille asiakaskunnille

Henrik Kiviniemestä seutuhallituksen puheenjohtaja

Satu Kangas-Viljamäki
Ke 11.12.2019 klo 15:31

Nivala-Haapajärven seutuhallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Pyhäjärven kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemi. Seutuhallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Nivalan kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu.

Seutuhallitus hyväksyi uuden NIHAK:n toimintaa ja palveluiden tuottamista koskevan yhteistyösopimuksen.

Osapuoleksi voi liittyä nyt myös uusia asiakaskuntia. Sopimuksen mukaisen yhteistyön tarkoituksena on tarjota asiakaskunnille NIHAKin toimesta asiantuntevaa palvelua yritystoiminnan monipuoliseen kehittämiseen. Jatkossa NIHAK:n palveluiden piiriin voivat liittyä uuden sopimuksen kautta myös sellaiset kunnat, jotka eivät ole Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry:n jäseniä.

Kehitysorganisaatiokenttä on Suomessa suuressa murroksessa. Uuden perussopimusmallin kautta NIHAK ry vastaa haasteeseen ja avautuu uusille jäsenille konkreettisella sopimuspohjaisella tavalla.

– Uskon jäsenyytemme olevan houkutteleva vaihtoehto erityisesti maakuntamme eteläisissä kunnissa, jotka tarvitsevat vahvaa hankekehitysosaamista ja lisääntyvää edunvalvontaa, toteaa seutuhallituksen tuore puheenjohtaja Henrik Kiviniemi.

NIHAK ry:n tehtävänä on tarjota laadukkaat ja kattavat seudulliset aluekehitys- ja yrityspalvelut asiakaskuntien alueella. Aluekehittämisen tehtäviin sisältyy alueen edunvalvonta ja yritysten liiketoimintaympäristön kehittäminen, jota tehdään seudullisen hanketoiminnan kautta.

Hanketoiminnan erillisten kehittämisprojektien kautta toteutetaan asioita, joilla on yksittäistä asiakaskuntaa laajempaa alueellista merkitystä ja joita muutoin on vaikea saada liikkeelle.

Uudessa sopimuksessa yrityspalvelut jakautuvat kahteen luokkaan, seudullisiin yrityspalveluihin ja kuntakohtaisiin yrityspalveluihin.

Yrityspalvelut sisältävät tyypillisesti liikeidean kehittämiseen, yrityksen perustamiseen ja rahoitukseen liittyvää neuvontaa.

Kuntakohtaisia yrityspalveluja täydentävät seudulliset yrityspalvelut, jotka ovat sisällöltään kuntakohtaisia yrityspalveluita yleisempiä ja osaamisvaatimuksiltaan erikoistuneempia, kuten esimerkiksi yritysten kansainvälistymiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyviä palveluita.

Nykyisin NIHAKin jäsenkuntia ovat Haapajärvi, Kärsämäki, Nivala, Pyhäjärvi ja Reisjärvi.

#