lauantai 19.9.2020 | 12:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Hulluutta vai järkeä?

To 12.12.2019 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tämä on yksi mielisanontojani: järkeähän tämä maailma on pullollaan, mutta hulluudesta on huutava puute. Tähän puutteeseen tuli mitä parahimmalla tavalla korjausta, kun kotiseutuyhdistys Nivala-Seura valitsi tämän vuoden nivalalaisen. Hänhän on Crazylandin isäntä Pasi Keskisarja.

Olen saanut törmätä Keskisarjaan tämän tästäkin, jutunteossa ja ihan vain muutenkin, kun olen käynyt Maliskylällä Crazylandissa. Jutunteon ulkopuolisissa käynneissä on yleensä ollut se lisämukavuus, että olen käynyt paikalla ystävieni kanssa. Ketään heistä Crazyland ei ole jättänyt kylmäksi, ja olen saanut ilahtuneena seurata, miten suunnilleen joka käynnillä paikalta on lähtenyt kuva jos toinenkin sosiaaliseen mediaan.

Meiltä toimittajilta tivataan aina välillä sidonnaisuuksia, mikä on aivan oikein. Tässä kohtaa on paljastettava – minkä toki iso osa teistä lukijoista tietää tai paremminkin luulee tietävänsä – että olisin malisia. Joskus Helsingissä, kun me siellä asuvat nivalalaiset olimme koolla, suoritettiin jakoa, mistä kylältä kukin tulee. Huutoäänestyksellä minusta tehtiin malinen, vaikka en ole Maliskylällä koskaan asunut.

Juuret toki ovat siellä, Kotakankaan puolella, missä isävainaan, Leppä-Topin lapsuudenkoti seisoo edelleen. Eli ehkä siksikin olen kovin tohkeissani Keskisarjan luomasta hulluudesta.

Sitä olen toivonut koko ajan, että Crazyland löytäisi jonkun sponsorin. Onhan näitä Hartwall Areenoita ja Länsi-Auto Areenoita. Koska kyseessä on puhtaasti yksityisajattelu, en nyt lähde nimeämään ensimmäistäkään yritystä, en paikallista enkä valtakunnallista tai vielä globaalimpaa, jonka nimi olisi komea keikkumassa Crazylandin edessä.

Ei se nyt niin hullu paikka ole, etteikö tuota kehtaisi sponsoroida. Ja kuitenkin sen verran hullu, ettei tuollaisesta voi saada kuin myönteistä hyötyä, kuten eräs hiihtäjälegenda ammoin kuvaili asiaa, josta on pelkkää positiivista seuraamusta.

#