tiistai 26.5.2020 | 09:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatka kysyy pääkirjoituksessaan, onko uusi vuosi toivottamalla hyvä

To 2.1.2020 klo 20:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Uudelle vuodelle on tapana toivottaa onnea ja menestystä. Sitä Nivala totisesti tulee tarvitsemaan, niin ensi kuin tulevinakin vuosina.

Kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu suhtautuu hyvin optimistisesti tulevaisuuteen. Karikumpu toivoo Nivala-lehden haastattelussa, että Nivala pystyy kaikkien haasteiden keskellä entisestään kehittämään myönteistä, ihmis- ja yrittäjäystävällistä kuvaa paikkakunnasta, jonka palvelutuotanto on hyvää ja tasapainossa tarpeiden kanssa.

Tuo Karikummun toive on pitkälti se, mikä ratkaisee Nivalan tulevaisuuden ja elinvoimaisuuden. Nimittäin jos Nivala ei saa uusia asukkaita muualta, paikkakunnan väestönkehitys on hyvin synkkä.

Nivala on nyt juuri niillä rajoilla, syntyykö paikkakunnalla enää niin paljon uusia ihmisiä kuin vanhoja kuolee. Se on tämän paikkakunnan kyseessä ollen historiallinen käänne.

Vuonna 2018 syntyneitä oli vielä 23 enemmän kuin kuolleita, ja käyrä on tullut jyrkästi alas, syntyneiden enemmyys on vähentynyt viime vuosina reilulla kymmenellä vuodessa.

Jos Nivala ei

saa uusia asukkaita muualta, väestönkehitys on hyvin synkkä.

#