tiistai 26.5.2020 | 08:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatka miettii pääkirjoituksessa, olisiko oma kirkolliskokousedustaja Nivalalle hyväksi

Ke 15.1.2020 klo 19:55

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oma edustaja eduskuntaan? Oma edustaja kirkolliskokoukseen? Onko se oma edustaja vai koko kansan tai kirkkokansan edustaja?

Mitä merkitystä sillä on paikkaseudulle ja alueelle, jos sieltä on oma edustaja? Elävä elämä on osoittanut, että sillä on suurestikin merkitystä. Siltarumpupolitikointi ei taida olla kirosana juuri muualla kuin Kehä III:n sisäpuolella. Maakunnissa on aina arvostettu koko kansan edustajia, jotka muistavat myös äänestäjänsä ja kotiseutunsa.

Jos urheilijan tulee harjoitella (on sitäkin paheksuttu olympialiikkeen alkuaikoina, kun osanottajat olivat pääosin suurlähetystöjen väkeä) ja poliitikon kampanjoida, saako kirkollisiin tehtäviin kilvoitella kuinka julkisesti? Aikoinaan kun nykyinen piispa Teemu Laajasalo pyrki ja pääsi helsinkiläisen Kallion seurakunnan kirkkoherraksi, hänen varsin näkyvä vaalikampanjansa herätti suuresti huomiota ja pahennustakin.

Pian käytävissä kirkolliskokousvaaleissa tuskin nähdään huomiota herättäviä kampanjoita. Nivalasta on yksi ehdokas pyrkimässä evankelisluterilaisen kirkon päättävään elimeen, kirkkoherra Sanna Jukkola.

Saako kirkollisiin tehtäviin kilvoitella kuinka julkisesti?

#