keskiviikko 3.6.2020 | 18:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Vanhat vuosikerrat: Nivala-lehti kertoi 40 vuotta sitten Nivalan valokuvaharrastuksesta, joka oli siihen aikaan kovassa nousussa

To 30.1.2020 klo 10:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivala on tunnettu vireästä harrastustoiminnastaan. Tähän joukkoon on liittynyt valokuvaus, sillä kansalaisopiston valokuvauspiiri on jo toiminut toista vuotta. Valokuvauspiirin toimesta on Niva-Kaijan koulun alakertaan perustettu pimiö, johon kansalaisopisto ja koulut ovat hankkineet filmien kehittämiseen ja kuvien vedostamiseen tarvittavat välineet.

Valokuvauspiirin toiminta ei ole ollut ainoastaan sisällä olemista, vaan myös käytännön kuvaamista. Piiri on tehnyt useita valokuvausretkiä muun muassa Maailman Luonnonsäätiön järjestämillä luontokuvauskursseilla. Hailuodossa viime keväänä oli runsas osanotto Nivalassa.

Piirin toimintaan sisältyy alkeisasioiden lisäksi kaikkea mahdollista valokuvaukseen liittyvää teoriaa ja käytännön työtä. Tämän kevään ohjelmassa on erityisesti värivalokuvaus. Piirin kokousten aikana opetellaan tekemään väripaperikuvia kuultokuvista.

Nivala-lehti 30.1.1980

#