lauantai 28.3.2020 | 20:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalassa naapuri pelasti asukkaan savua täynnä olevasta asunnosta kuultuaan palovaroittimen äänen – Pelastuslaitos kiittää ripeästä ja taitavasta toiminnasta

Asunto kärsi pahoin savuvahingoista

Arja Kangas
To 6.2.2020 klo 06:55 | päivitetty to 07:14

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jokilaaksojen pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta Nivalaan Sahantielle hieman puolen yön jälkeen keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Kohteessa on erillisiä pieniä asuntoja samassa pihapiirissä, joista yhdessä asunnoista oli syttynyt tulipalo mahdollisesti tupakoinnin seurauksena.

Naapuri oli havahtunut palovaroittimen ääneen ja mennyt tarkastamaan tilannetta. Hän oli havainnut, että asunto on täynnä savua ja hän avusti jalkeillaan olleen asukkaan ulos asunnosta. Sen jälkeen hän sammutti ulko-ovelta jauhesammuttimella palonalun ja sulki oven.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle savusukeltajat varmistivat, ettei asunnossa ole muita henkilöitä. Palonalku oli sammunut, mutta asunto oli täynnä savua.

Nivalan paloaseman henkilöstö tuuletti asunnon savusta ja raivasi palanutta materiaalia ulos asunnosta.

Ensihoitajat tarkastivat asukkaan ja naapurin voinnin. Henkilövahinkoja ei tullut. Palonalku ei aiheuttanut isoa vahinkoja, mutta alkusammutuksen jäljiltä asunto vaatii siivouksen, ennen kuin siellä voi asua. Asukkaalle järjestetään tilapäismajoitus siihen saakka.

Pelastuslaitoksen arvio on, että alkusammutus pelasti asunnon isommilta vahingoilta.

– Naapurin toiminta oli kiitettävää. Palovaroittimen äänen kuullessaan hän meni paikalle alkusammuttimen kanssa, avusti asukkaan ulos, sammutti palon ja sulki oven perässään, toteaa päivystävä palomestari Tapani Lehtelä pelastuslaitoksen tiedotteessa.

#