tiistai 7.7.2020 | 22:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalassa Designtalon tehtaalla valmistetaan Suomen ensimmäiset hiilineutraalit omakotitalot – Ensimmäiset työmaat käynnistyvät keväällä

Suomen ensimmäiset hiilineutraalit omakotitalot pian rakennusvaiheessa

Arja Kangas
Ma 10.2.2020 klo 14:48

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Designtalon tehtaalla Nivalassa valmistetaan Suomen ensimmäiset hiilineutraalit omakotitalot.

Designtalon hiilineutraalien ECO2-kotien rakentaminen käynnistyy keväällä ja ensimmäiset hiilineutraalit pientalot nousevat Uudellemaalle ja Tampereen seudulle. Pientalojen tuottamat hiilidioksidipäästöt hyvitetään rakennusvaiheesta alkaen läpi kodin koko vuosikymmenien elinkaaren.

Rakennusten ja asumisen päästöt vastaavat Suomessa noin kolmasosaa kaikista ihmisen synnyttämistä kasvihuonekaasupäästöistä. Päästöjä syntyy paitsi rakentamisesta ja rakennusten käytöstä myös rakennusmateriaalien valmistuksesta. Asumisaikaisen energiankulutuksen merkityksen pienentyessä materiaalienvalmistuksen päästöistä tulee dominoivia.

Suomen ensimmäisten hiilineutraalit kodit saavat asuukkaansa loppuvuodesta.

– Haluamme vastata kasvussa olevaan ympäristöystävällisen rakentamisen ja asumisen kysyntään ja tehdä osamme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, sanoo Designtalon liiketoimintajohtaja Jarmo Huhtala.

DEN-konserni ja Designtalo toteuttavat ensimmäiset hiilineutraalit talot yhteistyössä Ekovillan ja Puro.earth:n kanssa. Talot kuuluvat Designtalon mallistoon ja niiden eristyksessä hyödynnetään Ekovillan kehittämiä ekologisen ja hiilivapaan rakentamisen ratkaisuja. Talon omistaja saa hiilivapautta osoittavan puro.earth-poistotodistuksen puolen vuosisadan päästöille.

#