perjantai 5.6.2020 | 17:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Työharjoittelija Sari Pekonen iloitsee Tupalan nurkilla, että Nivala-lehti oli hyvä harjoittelupaikka

To 27.2.2020 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Työharjoittelu Nivala-lehdessä on ollut erittäin hyvä paikka opiskelujen ja oppimisen kannalta. Vaikka neljä viikkoa työharjoittelua on loppujen lopuksi tosi lyhyt aika opetella asioita, niin olen silti oppinut paljon paikallislehden tekemisestä.

Näin haapajärvisenä en tunne Nivalan seutua kunnolla, mutta työharjoittelun kautta Nivala on tullut taas vähän tutummaksi kaupungiksi. Ihmiset ovat positiivisia ja puheliaita, keitä olen käynyt haastattelemassa. Juttuakin löytyy vaikka kuinka paljon haastattelun aikana. Mistä olen tykännyt erityisemmin on se, että olen saanut tutustua erilaisiin ihmisiin ja heidän näkemyksiin. Tämä on yksi syy, miksi lähdin opiskelemaan media-alaa.

Työviikot ovat menneet äkkiä ja tekemistäkin on ollut mukavasti. Yllätyin hieman, kun minut on otettu Nivala-lehdessä melkein kuin yhtenä työntekijänä. Tavallisesti olen tottunut, että työharjoittelijaan suhtaudutaan hieman nihkeästi. Yleensä on annettu vain yksinkertaisia tehtäviä, eikä luoteta siihen, että työharjoittelija oppisi samalla jotain. Nivala-lehdessä olen kuitenkin saanut paljon rakentavaa palautetta ja on kannustettu samalla. Ensimmäisestä päivästä lähtien pääsin heti kirjoittamaan ja ottamaan valokuvia lehteen.

Olen saanut täällä erittäin hyvät opit journalismista. Varsinkin siitä, että mikä on hyvää journalismia ja mikä ei. Olen viihtynyt täällä tosi paljon ja Nivala-lehden toimitus on ottanut minut hyvin vastaan, vaikka olen ollut työharjoittelijana työskentelemässä.

Nivala-lehdessä on ollut alusta asti mukavasti juttujen tekemistä ja niiden kirjoittelua. Vielä on kuitenkin opittavaa paljon, mutta olen saanut hyvät lähtökohdat työskennellä lehdessä ja opiskella tulevaisuudessa.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti valmistumista ja tulevia työharjoitteluita. Erityisen iso kiitos Nivala-lehden toimitukselle, kun he ottivat minut työharjoitteluun ja opettivat, miten syntyy hyvä paikallislehti.

#