perjantai 29.5.2020 | 21:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Eetu Kupulisoja pohtii pääkirjoituksessaan vähälumisia hiihtolomia ja toteaa, että monitoimihallille on aito tarve

Ke 26.2.2020 klo 20:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Hiihtoloma-sanan ympärille on saanut tänä talvena sovitella paksuja lainausmerkkejä. Nyt kuitenkin näyttää, että kun koululaiset huomenna päästetään lomanviettoon, eivät olosuhteet estä suksille nousemista.

Nivalan keskeiset ladut, Hiitola ja Pyssymäki, ovat tällä hetkellä hiihtokunnossa. Toivottavasti Aurinkolatukin saadaan ensi viikoksi jonkinlaiseen iskuun, vaikka se taitaisi vaatia rutkasti lisää lunta taivaalta.

On kuitenkin väistämätöntä, että tulevina vuosina nähdään myös hiihtolomia, jolloin ei pääse hiihtämään. Nivalan sisäliikuntapaikat ovat jo nyt täyteen varattuja, joten lisää tilaa kaivataan ja kipeästi.

Sitä on onneksi tulossa. Mikäli rahaa ja poliittista tahtoa löytyy, Uikkoa entisestään laajentava monitoimihalli nousee muutaman vuoden sisällä. Halli parantaisi nykyisten harrastajien olosuhteita huomattavasti, ja mikä tärkeintä, mahdollistaisi harrastamisen myös monelle sellaiselle, joille ei tällä hetkellä löydy vapaita tai sopivia tiloja.

Sääennusteet lupaavat ainakin alkuviikolle aurinkoisia päiviä ja pikkupakkasta eli täydellisiä hiihtokelejä. Nautitaan siis niistä, kun vielä voidaan.

#