perjantai 29.5.2020 | 23:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatkan pääkirjoitus: Nivalassa kysytään nyt kaupunkilaisten mielipiteitä

Ke 11.3.2020 klo 19:45

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalassa etsitään nyt mielipiteitä ja ideoita. Kaupunki kysyy yleisön näkemyksiä sekä Nivalan kaupunkikuvasta että kehitysideoita teollisuudesta ja palveluista: millä tänne saadaan houkuteltua uutta väkeä, teollisuutta ja palveluja. Kotiseutuyhdistys Nivala-Seura taas utsii kansan ääntä, mitä suunnitteilla olevaan peltoluontokeskukseen pitäisi tulla.

On hyvä, että kysytään. Ei pelkästään siksi, että kansa kokisi olevansa osallisena, arvo toki sekin, vaan myös siksi, että tulisi uusia, hyviä ideoita niin sanotusti laatikon ulkopuolelta.

Hallinnon tehtävä on hallita ja päättää. Osoittaa kuitenkin avarakatseisuutta, jos se haluaa myös muita näkemyksiä. Tähän pätee se mikä moneen muuhunkin hyvään kehittämiseen: järkeä tämä maailma on pullollaan, mutta hulluudesta on huutava puute. Ideoikaa, antakaa tulla!

Se mitä kaivataan on viisasten kivi, jolla houkutella tänne uutta väkeä ja toimintaa, käymään tai pysyvästi. Se mitä ei kaivata, on nivalalainen ylpeys, joka pahimmillaan pitää meidät itsemme tyytyväisinä ja karkottaa ylenkatseellaan ulkopuoliset.

Järkeä tämä maailma on pullollaan, mutta hulluudesta on huutava puute.

#