maanantai 13.7.2020 | 11:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan kaupungin johto rauhoittelee kuntalaisia, kehottaa elämään niin normaalisti kuin mahdollista ja käyttämään paikallisia palveluja – yrittäjät samoilla linjoilla maan hallituksen ja kaupungin johdon kanssa

Risto Puolimatka
Ma 16.3.2020 klo 19:45 | päivitetty ma 19:46

Nivalan kaupungin johtoryhmä kokoontui välittömästi hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen pohtimaan yksityiskohtaisesti Nivalan kaupungin toimintoja koronaviruksen aiheuttaman valmiuslain käyttöönoton vuoksi. Hallituksen linjaus toi Nivalan kaupungille selkeät ohjeet.

– Tämä selkeyttää ja helpottaa, kun tuli näin selkeä linjanveto hallitukselta, sanoo kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu.

Karikumpu on kovin levollisena johtoryhmän kokouksen jälkeen.

– Käytetään paikallisia palveluja ja eletään suht. normaalisti, hän sanoo.

Juuri samoilla linjoilla on myös Nivalan Yrittäjien puheenjohtaja Kaisa Pihlajaniemi. Tällaisena aikana paikallinen kivijalkakauppa tarvitsee kaiken tuen.

– Jos on joku varattu aika, niin ei peruta sitä vaan siirretään. Jos nyt ei itse tarvitse jotain, käydään vaikka ostamassa lahjakortteja, Pihlajaniemi toivoo.

Juuri näin hän oli toiminut itsekin päivällä. Pihlajaniemi uskoo, että näinä aikoina yritykset tekevät kaikkensa, että asiakkaat saisivat niiltä tuotteita. Hän pitää selvänä, että esimerkiksi yritykset, joilla ei ole verkkokauppaa, toimittavat asiakkaille tuotteita postin tai muun kuljetuspalvelun avulla.

Sekä Pihlajaniemi että Karikumpu sanovat, että eletään niin normaalisti kuin pystytään, maan hallituksen ohjeita noudattaen. Pestään käsiä, otetaan huomioon erityisryhmät, ne jotka ovat erityisessä vaarassa, pidetään etäisyyttä.

– Minusta tuntuu, että yrittäjissä on nyt herännyt paljon yhteishenkeä ja toivottavasti se leviää muuallekin, Pihlajaniemi sanoo.

Hän toteaa, että kaupoissa voi käydä, kun ne ovat auki. Vanhemmille voi käydä ostoksilla, ettei heidän itsensä tarvitse lähteä väkijoukkoihin.

Nivalan kaupungin johtoryhmä kokoontuu vast'edes joka aamu kello 7.30 tai on valmiudessa kokoontua. Tälle maanantaille on jo tullut tiedote Nivalan kaupungin verkkosivuille ja seuraava on luvassa tiistaina kello 14.

Kaupunki kertoo verkossa hyvinkin yksityiskohtaisesti, miten asioita on tarkoitus hoitaa. Verkkoviestintää jatketaan toistaiseksi.

Tiukoista valtakunnan päätöksistä huolimatta Karikumpu suhtautuu elämään hyvin rauhallisin mielin:

– Kyllähän tässä suomalaisten parasta haetaan.

Koronaviruksen vaikutukset näkyivät maanantaina kouluissa jo ennen valtioneuvoston päätöksiä. Esimerkiksi Niva-Kaijan koulun oppilaista oli poissa noin neljäsosa.

Nivalan kaupungissa toimitaan luonnollisesti valtioneuvoston linjausten mukaisesti, eli koulut, kirjasto ja julkiset laitokset suljetaan. Varhaiskasvatus ja osin alimpien luokkien opetus jää toimimaan.

Käytetään paikallisia palveluja ja eletään suht. normaalisti.

#