maanantai 13.7.2020 | 11:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan seurakunta pitää jumalanpalvelukset ilman kirkkoyleisöä – Kirkko on auki palveluksen jälkeen rukoilijoille

Maritta Raudaskoski
Ti 17.3.2020 klo 15:57

Nivalan seurakunnan kirkkoherra Sanna Jukkolalla on ollut viime päivinä moninaisia tehtäviä, kun koronaviruksen leviämisen estämiseksi on tullut muutoksia käytäntöihin. Seurakunta noudattaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispojen yhteisesti antamaa ohjeistusta, että yli kymmenen hengen kokoontumisia ei järjestetä. Ohjeistus perustuu valtioneuvoston maanantaina antamiin rajoituksiin.

– Hautajaisissa ja ristiäisissä tulee myös noudattaa korkeintaan kymmenen hengen määrää. Omaisten kanssa on tehty uusia järjestelyjä, kuten ristiäisten siirtämisiä tuonnemmaksi. Hautajaisten kohdalla on päätetty hautaan siunaamisesta ja että muistotilaisuus pidetään myöhemmin tilanteen rauhoituttua, Jukkola kertoo.

Jumalanpalvelukset jatkuvat siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Seurakuntalaiset voivat seurata palvelusta ainakin nettiradiosta.

– Nettiradio on ollut käytössä jo vuosia ja se on useille seurakuntalaisille tuttu. Sieltä kuuntelee jumalanpalvelusta 100-200 henkilöä viikoittain. Parhaillaan selvitämme, olisiko jumalanpalvelusta mahdollista striimata internetistä suorana katsottavaksi, mutta aivan varmaksi en uskalla luvata, ehtiikö tämä järjestelmä valmiiksi jo ensi sunnuntaiksi.

Kirkon ovet ovat avoinna jumalanpalveluksen jälkeen kello 11-13. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, vaan aukiolo on tarkoitettu yksityistä rukousta ja hiljentymistä varten. Paikalla on tuolloin jumalanpalveluksen toimittanut pappi.

– Tällaista tilannetta emme ole aikaisemmin kokeneet, mutta luottavaisin ja rauhallisin mielin ohjeita noudattaen mennään yhdessä eteenpäin. Seurakunnan työntekijät ovat töissä, joten meihin voi tarvittaessa ottaa yhteyttä, Jukkola sanoo.

Piispojen antama ohjeistus on luettavissa kokonaisuudessaan Nivalan seurakunnan kotisivulta.

#