maanantai 6.4.2020 | 08:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Peruspalvelukuntayhtymä Kalliossa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja tiistaihin mennessä – Alueella on toistaiseksi tiedossa yksi tartunta

Arja Kangas
Ke 25.3.2020 klo 07:21 | päivitetty ke 07:53

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella ei ole todettu tiistain aikana uusia koronavirustartuntoja, kertoo kuntayhtymä verkkosivuillaan. Tähän mennessä alueella on tiedossa yksi varmistettu koronavirustartunta.

Viime viikolla kuntayhtymä kertoi ensimmäisestä tartunnasta alueellaan ja tartunnan myötä yksi päiväkoti suljettiin varotoimenpiteenä Nivalassa. Altistuneita kerrottiin olevan kymmeniä ja he ovat olleet tartunnan ilmettyä kotikaranteeneissa. Kotikaranteeneissa oleviin ollaan Kalliosta yhteydessä päivittäin.

Kuntayhtymässä korostetaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio on tiedottanut lähes säännöllisesti alueen koronavirustartunnoista verkkosivuillaan julkaisemalla koronaviruksen leviämistä koskevan tiedotteen miltei päivittäin.

Kallio on myös avannut psyykkisen ensiavun puhelimen, jonne voi soittaa, jos koronatilanne huolestuttaa henkisesti ja henkilö kokee psyykkistä oireilua, esimerkiksi ahdistusta tilanteen takia. Puhelinnumero on 08 4195190. Huolipuhelimeen vastaavat terapiakeskuksen työntekijät.

Peruspalvelukuntayhtymä Kalliossa on myös jatkettu valmistautumista pandemiatilanteen mukaisesti valtakunnallisia ohjeita noudattaen. Pandemiapoliklinikka avautui tiistaina myös Nivalassa apuvälinelainaamon tiloissa.

Ppky Kallio toimii Alavieskan, Nivalan, Sievin ja Ylivieskan alueella.

#